НБУ курс:

USD

41,18

--0,02

EUR

45,24

+0,02

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,70

45,56

Україна конфіскувала суховантаж під прапором Камеруну

Україна конфіскувала суховантаж під прапором Камеруну
Фото: ssu.gov.ua

За незаконний захід у порти Криму Україна конфіскувала суховантаж USKO MFU під прапором Камеруну.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України. 

Зазначається, що суховантаж USKO MFU під прапором Камеруну, що незаконно заходив у порти тимчасово окупованого Криму для здійснення комерційної діяльності, затримали на Одещині Морська охорона ДПСУ спільно з іншими правоохоронцями.

Затримання відбулося у липні цього року.

Наразі, за рішенням суду, судно передано у власність держави України.

Його капітана звинувачують у порушенні порядку в’їзду на окуповані території з метою завдання шкоди державним інтересам, адже будь-які операції у портах Криму чи Азовського моря порушують міжнародні норми та законодавство України.

Зауважимо, викрадення українського зерна з тимчасово окупованих територій здійснюються під керівництвом російських військових та місцевих колаборантів.

Протягом 2023 року російські окупанти вивезли з тимчасово окупованих українських територій приблизно 5 мільйонів тонн зерна. За квотною системою, створеною російською владою, російські експортери вивезли з Херсонської області щонайменше 34 тисячі тонн зерна, вартістю 6,2 мільйона євро.

Також у травні 2024 року Офіс Генерального прокурора України повідомив про розслідування незаконного привласнення Росією понад 1 700 тонн української сільськогосподарської продукції.