В Києві через прорив труби затопило станцію метро біля ТРЦ Ocean Plaza (ВІДЕО)

В Києві через прорив труби затопило станцію метро біля ТРЦ Ocean Plaza (ВІДЕО)
Колаж: delo.ua

14 травня у Голосіївському районі Києва через масштабний порив водопроводу була затоплена станція метро "Либідська".

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Інцидент трапився неподалік від торгового центру Ocean Plaza, що призвело до закриття станції та повені на прилеглій вулиці.

Вода продовжує швидко надходити, активно затоплюючи як вулицю, так і саму станцію метро. За словами очевидців, повно води затекло у метро.

Пізніше в КМДА додали, що Київтеплоенерго" локалізувало місце пошкодження на вулиці Антоновича. Затоплення вулиці сталося внаслідок пошкодження мережі діаметром 800 мм у процесі проведення гідравлічних випробувань.

"Теплоенергетики розпочали цю роботу, щоб виявити "тонкі" місця на трубопроводах і своєчасно провести ремонт для посиленої роботи взимку", - написали в КМДА.

Фахівці аварійно-відновлювальної бригади "Київтеплоенерго", вони здійснюють відключення ділянки та обстежують додатково локацію для проведення ремонтних робіт. 

Рух транспорту наразі перекрито.  Затримується низка маршрутів громадського транспорту.

"Станція метро "Либідська" працює у звичайному режимі. Перевезення пасажирів забезпечено", - йдеться в повідомленні.

Також очевидці повідомляють, що внаслідок гідравлічних випробувань аналогічно затопило вулицю Архітектора Вербицького.

У КМДА розповіли про труднощі ремонту метро на "синій" гілці

Роботи з ремонту аварійної ділянки метро між станціями "Либідська" і "Деміївська" в Києві проходять у надзвичайно складних умовах.

"Тому, що коли здійснюється свердління отворів для ін'єктування цементними хімічними розчинами для стабілізації цих ґрунтів, там просто б'є фонтанами вода. Це надзвичайно важко – роботи виконувати зараз", – цитує Кандибора київський активіст Сергій Пасюта.

Разом з тим, як заявляє голова Департаменту транспорту й інфраструктури, замовник і підрядна організація роблять усе, щоб до кінця літа відновити рух між "Деміївською" і "Либідською" по перегінному тунелю.