НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Вдвічі збільшить пропускну здатність: пункт пропуску "Ягодин" планують реконструювати

Вдвічі збільшить пропускну здатність: пункт пропуску "Ягодин" планують реконструювати
Фото: t.me/miUkraune

У межах співпраці з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури проєкт USAID "Економічна підтримка України" представив новий дизайн реконструкції дорожнього пункту пропуску "Ягодин". 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури. 

Зазначається, що проєкт оновленого пункту пропуску розробляє компанія Miyamoto Ukraine.

Як наголошують в Мінінфраструктури, реконструкція дозволить збільшити пропускну здатність для вантажного та пасажирського транспорту щонайменше вдвічі, у першу чергу за рахунок збільшення кількості смуг руху з 26 до 52.

Що планують зробити

Повідомляється, що у рамках роботи проєкту на пункті пропуску планується:

  • збудувати новий вантажний термінал; 
  • створити додаткові смуги для вантажного транспорту, автобусів та легкових автомобілів;
  • звести адміністративні й інженерні споруди.

Нагадаємо, у 2024 році польська компанія "Unibep SA" планує розпочати ремонт міжнародного пункту пропуску "Шегині – Медика" у Львівський області.

Україна відкриває нові пункти пропуску на кордоні з країнами ЄС і модернізує існуючу інфраструктуру

Уряд України затвердив угоду з Угорщиною, яка дозволить відкрити новий пункт пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" для легкового транспорту. Окрім цього, згідно з угодою, розширюється рух транспорту в пункті пропуску "Лужанка - Берегшурань", зокрема для пасажирських та вантажних перевезень, а також порожніх вантажівок.

Також уряд виділив додатково 222 мільйони гривень на розбудову прикордонної інфраструктури з Польщею та модернізацію відповідних пунктів пропуску, зокрема для закупівлі мобільних сканерів.

Додамо, що в рамках співпраці Мінінфраструктури USAID тривають роботи з модернізації найбільш пріоритетних пунктів пропуску на західному кордоні.

Також нагадаємо, що у Закарпатті між селом Біла Церква (Тячівського району) та містом Сігету Мармацієй відкриють новий пункт пропуску на українсько-румунському кордоні.