Фестиваль "Вечори французького кіно" покаже "Високу моду" про Дім Dior та "Тріумф" про тюремну акторську трупу

Фестиваль "Вечори французького кіно" покаже "Високу моду" про Дім Dior та "Тріумф" про тюремну акторську трупу
Відкриє фестиваль "Вечори французького кіно" драматична стрічка "Висока мода"

Фестиваль "Вечори французького кіно" повертається до офлайн-формату. Покази стартують 3 лютого у Києві та весь місяць будуть йти також в Одесі, у Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі та Рівному. У програмі – п'ять нових фільмів французьких режисерів.

Програма фестивалю "Вечори французького кіно"

  •  "Висока мода", режисер Сільва Оайон"
  • "Коханці", режисер Ніколь Ґарсія"
  • "Маленька мама", режисер Селін Сьямма
  • "Тріумф", режисер Еммануель Курколь
  • "Лети зі мною", режисер Крістоф Барратьє

"Висока мода"

Відкриє фестиваль "Вечори французького кіно" драматична стрічка "Висока мода" режисера Сільві Оайона. Кінопоказ пройде у рамках програми Ukrainian Fashion Week.

Кадр з фільму  "Висока мода"

Стрічка розповідає історію дівчини-швачки, яка відкриває майстерні будинку Dior. У головних ролях Наталі Бай та Ліна Кудрі.

"Коханці" 

Кадр з фільму "Коханці"

Мелодраматичний трилер "Коханці" режисерки Ніколь Гарсії брав участь у основному конкурсі Венеціанського кінофестивалю 2020 року. Стрічка розповідає про випадкову зустріч двох закоханих, які не бачилися три роки. Їхні стосунки припинилися після зникнення хлопця, після того, як він не з власної волі вчинив злочин. У фільмі знялися французькі зірки Стейсі Мартін ("Німфоманка"), П'єр Ніне ("Чорна скринька"), Бенуа Мажимель ("Піаністка").

"Маленька мама" 

Стрічку "Маленька мама" зняла Селін Сьямма – режисерка та фем-активістка. Цей фільм, як і попередня картина "Портрет дівчини у вогні", – вдала репрезентація female gaze ("жіночого погляду") у сучасному кінематографі.

Це історія про двох дівчаток із різних часів, які випадково зустрічаються у лісі. Головна героїня, восьмирічна Неллі, переїжджає з батьками до заміського будинку, який залишився після смерті бабусі. І одного разу зустрічає свою ровесницю на ім'я Маріон дуже схожу на неї.

Виявляється, Неллі перемістилася майже на 25 років у минуле, і Маріон — її мама.

Фільм брав участь в основному конкурсі Берлінале (Німеччина) у 2021 році. 

На кінофестивалі в Сан-Себастьяні (Іспанія) стрічка отримала приз глядацьких симпатій.

Гру сестер-близнюків Жозефін та Габріель Санс назвав однією з найкращих акторських робіт минулого року журнал The New York Times.

На сайті Rotten Tomatoes у фільму середній рейтинг 9,20 з 10.

"Тріумф"

Кадр з фільму "Тріумф"

На створення фільму "Тріумф", визнаного найкращою європейською комедією 2020 року, режисера та сценариста Еммануеля Курколя надихнула реальна історія.

У 1980-х роках у Швеції режисер Ян Йонсоун поставив із п'ятьма ув'язненими спектакль, який мав величезний успіх. Вони багато гастролювали, і про них навіть зняли документальний фільм.

Цю історію адаптували для сучасного глядача, а головними героями стали учасники театрального гуртка французької в'язниці та режисер-дебютант, який мріє про тріумф у Парижі.

«Тріумф» покажуть не лише в рамках фестивалю – з 3 лютого фільм вийде у прокат в українському озвученні. У рамках фестивалю «Вечори французького кіно» стрічка демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

"Лети зі мною" 

Кадр з фільму "Лети зі мною"

Соціальна драма "Лети зі мною" режисера Крістофа Барратье, номінанта на "Оскар", починається з того, що успішний лікар, втомлений від того, що його син (його грає онук Жан-Поля Бельмондо Віктор) щоночі проводить у клубах, змушує його доглядати за своїм пацієнтом – 12-річним Маркусом, який має уроджені захворювання. Хлопчик має список бажань, але в нього зовсім мало часу, щоб їх виконати. Коли доля зіштовхує цих двох, їх життя змінюються назавжди.

Фестивальні покази проходитимуть з 3 лютого: Київ – "Жовтень", Харків – Multiplex у ТРЦ Nikolsky, Львів – "Планета кіно" у ТРЦ Forum Lviv.

З 10 лютого - в Одесі.  Протягом лютого плануються покази у Рівному, Дніпрі, Запоріжжі.