Онлайн-фестиваль баварського кіно: у вільному доступі три комедії та стрічка про замки казкового короля Людвіга II Баварського

Онлайн-фестиваль баварського кіно: у вільному доступі три комедії та стрічка про замки казкового короля Людвіга II Баварського

Фестиваль « Кіноподорож Баварією» пройде в онлайн-форматі. Фільми можна буде переглянути з 10 грудня безкоштовно на сайті фестивалю. У програмі три комедії та одна стрічка про Людвіга ІІ Баварського

До програми фестивалю «Кіноподорож Баварією» увійшли чотири фільми, два з яких будуть показані в Україні вперше — це нова стрічка « Шериф біля басейну» відомого майстра комедії баварця Маркуса Х. Розенмюллера та біографічна драма « Людвіг Баварський» від Марі Ноель та Петера Зера .

«Людвіг Баварський»

Історичний фільм «Людвіг Баварський» ("Ludwig II", 2012 рік) режисерів Марі Ноель та Петера Зера розповідає про баварського короля Людвіга II, який ще за життя став легендою. «Казковий король» - шанувальник мистецтва, музики, архітектури, він сумнівався, що виправдає надії батька як його гідний наступник. Але відчувши смак політичної гри, Людвіг стає ключовою фігурою у баварській історії.

«Хто раніше помер, той довше мертвий»

Відкриє фестиваль фільм "Хто раніше помер, той довше мертвий" ("Wer früher stirbt, ist länger tot") Маркуса Х. Розенмюллера. Фільм, знятий у 2006 році, отримав премію   German Film Award   у номінації найкращий режисер та найкращий сценарій. Це історія про 11-річного Себастьяна, який раптово дізнається, що його мати померла під час пологів, а не в автомобільній катастрофі. Відчувши вину і страх не потрапити до мами в рай через свої витівки, він вирішує заробити перепустку на небеса, ставши рок-зіркою.

«Чарівне дзеркало, або Подвійні неприємності»

"Чарівне дзеркало, або Подвійні неприємності" ("Unheimlich perfekte Freunde leihen/kaufen", 2019 рік) Маркуса Х. Розенмюллера - це забавна фантазія, заснована на мрії багатьох школярів - появі двійника, який робитиме уроки замість тебе.

"Шериф біля басейну"

"Шериф біля басейну" ("Beckenrand Sheriff", 2021) - нова комедія Маркуса Х. Розенмюллера, яка розповідає про боротьбу рятувальника та майстра з плавання Карла проти знищення басейну, на місці якого хочуть збудувати житловий комплекс. Йому потрібно зібрати 600 підписів, але проблема полягає в тому, що з деякими відвідувачами він у сварці.

Усі фільми створені за підтримки федеральної землі Баварія. Їх можна буде безкоштовно дивитись мовою оригіналу з українськими субтитрами на сайті фестивалю.