Імпорт вживаних іномарок в Україну в 6 разів вищий, ніж продаж нових — у січні надавали перевагу Renault Megane

Renault Megan
Автомобіль Renault Megan. Фото: Вікіпедія

Протягом січня 2022 року українці зареєстрували 31,6 тисячі легкових автомобілів, які ввезені з-за кордону. Більшість із них із бензиновими двигунами. Про це повідомляє "Укравтопром".

Кількість реєстрацій імпортного секонд-хенду майже на 25% перевищила показник січня 2020 року. Причому кількість вживаних іномарок у шість разів перевищила обсяг продажу нових легкових автомобілів.

52% ввезеного в Україну автомобільного секонд-хенду обладнано бензиновими двигунами. Частка дизельних машин становила 37%, автомобілів з ГБО7%, на електромобілі та гібриди припало 4% від загальної кількості вперше зареєстрованих у січні легковиків із пробігом.

Найпопулярніший уживаний автомобіль січня - Renault Megane. За місяць в Україні зареєстрували 2174 авто цієї моделі.

На другому місці Volkswagen Golf  1917 розмитнених і зареєстрованих автомобілів цієї моделі.

Третій результат у Volkswagen Passatукраїнці стали власниками 1791 машини.

У п'ятірці лідерів також Skoda Octavia  її купили 1460 українців, у Ford Focus результат  1088 машин.

Тенденція значної переваги імпортного секонд-хенду над продажами нових автомобілів виникла під час пандемії коронавірусу. У грудні минулого року в Україні зареєстрували 47,3 тисячі легкових автомобілів, ввезених з-за кордону. Це на 18% більше, ніж за той самий період 2020 року. Причому у 2021 році найпопулярнішою маркою серед ввезеного секонд-хенду став Volkswagen.

При цьому останніми місяцями швидко відновлює обсяги і український автопром. Приріст виробництва відбувся в основному за рахунок легковиків.