Компанія Nuro презентувала безпілотний кур'єр із зовнішньою подушкою безпеки для захисту пішоходів

Компанія Nuro презентувала безпілотний кур'єр із зовнішньою подушкою безпеки для захисту пішоходів
Автомобиль сможет разгоняться до 72 км/час. Фото: Medium

Компанія Nuro створила безпілотний автомобіль, призначений для доставки продуктів та товарів. Багато уваги приділили безпеці: безпілотний кур'єр обладнаний зовнішньою подушкою безпеки, що захищає пішоходів.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомило видання Medium, подушка безпеки для пішоходів у передній частині бота оптимізована для зниження сили удару та кількості травм у разі зіткнення.

Зовнішня подушка знаходиться у передній частині авто. Фото: Medium

Новий автомобіль приблизно на 20% менший за шириною, ніж звичайні легкові автомобілі. За словами авторів проєкту, відсіки в автомобілі спроєктовані так, щоб в них можна було зберігати майже все.

Модульні вставки, які поміщаються всередині відсіків, дозволяють нагрівати та охолоджувати в діапазоні температур від - 5 до +46 , тому "піца залишається теплою, а газовані напої прохолодними", наголосили в Nuro.

Представлена модель зможе розвивати максимальну робочу швидкість до 72 км/год. Автомобіль працює на 100% відновлюваній електроенергії від вітряних електростанцій в Техасі.

Компанії дедалі активніше намагаються почати масово виробляти безпілотний транспорт. У Apple працюють над створенням свого електромобіля — повністю автономного транспортного засобу без керма та педалей, яке не потребує втручання людини.

Тим часом українська "Нова пошта" тестує новий спосіб доставки — безпілотником.

Компанія  випробувала БПЛА, який має вертикальний зліт і не потребує розгону. Такі безпілотники можуть доставляти замовлення безпосередньо до місця призначення.