Кросовер Smart #1 пройшов випробування і буде випущений у серію у 2022 році (ФОТО)

Smart#1
Кроссовер Smart#1. Фото: Smart

У 2022 році розпочнеться випуск нового серійного кросовера компанії Smart Automobile, якою володіють Mercedes-Benz та Geely. Він успішно пройшов передпродажні випробування, повідомляє прес-служба компанії.

Smart #1 - перша серійна модель у сімействі. Машина пройшла серію аеродинамічних та зимових випробувань. Їх провів Китайський науково-дослідний інститут автомобільної інженерії у Чунцині.

Кросовер оснащений активним і стулками у фальшрадіаторній решітці, а його висувні дверні ручки не піддаються обмерзанню і працюють навіть при -40 , як і акумулятор .

"Smart #1 показав коефіцієнт аеродинамічного опору 0,29, що є найвищим досягненням, особливо якщо порівнювати його з конкурентами-позашляховиками в тому ж сегменті", - заявляє виробник.

Технічні характеристики нового кросовера поки невідомі, але презентація має відбутися у найближчі місяці.

Виробництво Smart#1 стартує у Китаї до кінця 2022 року. Продаватимуть його не лише в КНР, а й у Європі – через компанію Smart Europe GmbH .

Марка Smart заявила про власний перезапуск із новим іміджем. Тепер її номенклатура стане лаконічною: ім'я кожного електрокара буде складатися з символу " решітка " і наступної за ним цифри . Виробник проводить паралель із соцмережами, де такий значок використовується для тегів, щоб помічати топові теми – бренд Smart прагне бути законодавцем моди в автоіндустрії.

Один із власників бренду Smart, компанія Geely, наприкінці 2021 року вирішила повернутися на український ринок. Вона створить широку дилерську мережу, заручившись підтримкою найбільшого вітчизняного оператора нових автомобілів — УкрАВТО.

При цьому багато відомих марок з Китаю активно просувають продукцію в Європі. Зокрема, у Києві відбулася презентація китайського автомобільного бренду HAVAL – він представив кросовери.