Volvo збудує у Швеції завод з виробництва електромобілів нового покоління зі збільшеним запасом ходу

Volvo збудує у Швеції завод з виробництва електромобілів нового покоління зі збільшеним запасом ходу
Прототип нового автомобіля Volvo. Фото: прес-служба компанії

Компанія Volvo Cars інвестує понад 1 мільярд доларів у будівництво заводу в Торсланді, Швеція. Він вироблятиме електромобілі нового покоління зі збільшеним запасом ходу, швидшою зарядкою та низькими витратами, а також удосконаленим рівнем безпеки та екологічності авто.

Про це повідомляє прес-служба Volvo Cars.

"Завдяки цим інвестиціям ми робимо важливий крок до повністю електричного майбутнього і готуємося до випуску найдосконаліших електромобілів Volvo. Torslanda – наш найбільший завод. Він відіграватиме визначальну роль у перетворенні на виробника повністю електричних автомобілів до 2030 року", – зазначив виконавчий директор Volvo Хокан Самуельсон.

Особливу увагу компанія приділяє інвестуванню у технологію лиття великих алюмінієвих корпусних деталей під тиском.

Автовиробник пояснює, що технологія має багато плюсів. Зокрема, виливання основних частин конструкції підлоги авто як однієї алюмінієвої деталі знижує вагу, що підвищує енергоефективність та запас ходу на електротязі.

З іншого боку, вона знижує рівень складності виробничого процесу. Справа в тому, що при її застосуванні відбувається оптимізація витрат на використання матеріалів та логістику, що знижує загальний вплив на навколишнє середовище у всіх виробничих мережах та ланцюжках постачання.

Тому Volvo використовуватиме технологію лиття на заводі в Торсланді, зазначили у компанії.

Раніше Volvo Cars анонсувала співпрацю з європейським постачальником акумуляторів Northvolt. Спільно компанії збудують завод з виробництва акумуляторів у шведському місті Гетеборг. Зведення підприємства має розпочатися у 2023 році.