Банк "Альянс" залучив $11 млн через IFC для кредитування малого та середнього бізнесу

Міжнародна фінансова корпорація IFC
Міжнародна фінансова корпорація IFC. Фото: tapchitaichinh.vn

Міжнародна фінансова корпорація IFC розпочинає співпрацю з українським АТ "Банк Альянс" — установі надали позику у розмірі 11 млн доларів для фінансування малих та середніх підприємств (МСП). Про це повідомляє прес-служба банку "Альянс".

Інвестиційна та консультативна підтримка IFC допоможе фінустанові збільшити кредитування підприємств малого бізнесу.

"МСП вносять ключовий внесок в економіку України: у 2020 році на цей сектор припадало 55 відсотків валового внутрішнього продукту (ВВП) та близько 80 відсотків загальної зайнятості. Разом з тим, МСП є найуразливішим сегментом у фінансовому плані, адже багато хто з них зіткнувся з нестабільними грошовими надходженнями через пандемію COVID-19", — йдеться у повідомленні.

IFC надала банку "Альянс" позику на суму до 11 мільйонів доларів США, при цьому не менше 50 відсотків кредитних надходжень призначається для підприємств сільськогосподарського сектору. Інвестиція IFC включає позику у розмірі 5 мільйонів доларів США з власного рахунку та ще 5 мільйонів євро, які мобілізовані від фонду мікрофінансування Invest in Visions GmbH IIV Mikrofinanzfonds.

"Фінансування IFC дозволить нашому банку розширити асортимент кредитних продуктів, що дозволить МСП, особливо в аграрному секторі, модернізувати свої потужності та інвестувати у зелені технології", — зазначила голова правління банку "Альянс" Юлія Фролова.

Банк також приєднався до програми IFC DigiLab, що посилить його стратегію цифрової трансформації шляхом доопрацювання операційної моделі та розширення лінійки цифрових банківських продуктів та послуг для клієнтів.

"Пріоритетом для IFC є підтримка підприємництва в найбільш уразливих секторах та мобілізація приватного капіталу для мінімізації наслідків пандемії, – зазначив регіональний менеджер IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар. – За допомогою цього нового партнерства ми прагнемо посилити довіру інших кредиторів до МСП та збільшити пул фінансування, доступний для цих підприємств в Україні".

IFC — підрозділ групи Світового банку, найбільший глобальний інститут розвитку, діяльність якого сфокусована на приватному секторі формованих ринків.

Ця міжнародна фінансова корпорація також здійснює угоду щодо входження до капіталу державного Укргазбанку. Він повинен продати непрофільні бізнеси, у тому числі збитки інкасаторський підрозділ. Раніше (IFC) надала Укргазбанку позику, яку можна конвертувати в акціонерний капітал. Крім того, Кабмін уже погодив дорожню картку приватизації Укргазбанку.