Укргазбанк продає Акордбанку понад 100 інкасаторських броньовиків

Укргазбанк продає Акордбанку понад 100 інкасаторських броньовиків

У рамках угоди з входження Міжнародної фінансової корпорації (IFC) до капіталу державного Укргазбанку він повинен продати непрофільні бізнеси, у тому числі збитковий інкасаторський підрозділ. Про це повідомляє FinClub.

Зацікавленість у придбанні цієї техніки виявив Акордбанк, який будує новий логістичний центр для інкасаторів. У ньому планують організувати обслуговування одночасно чотирьох автомобілів.

Сторони відмовляються назвати вартість угоди, але вважають її успішною для обох учасників.

Міністерство фінансів України, Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та державний Укргазбанк уклали кредитну угоду на 30 млн доларів з можливістю конвертації кредитних коштів у статутний капітал банку. Укргазбанк стане першим приватизованим великим державним банком України.

Нова позика IFC створить умови для трансформації банку, оскільки IFC конвертуватиме кредит у частку в капіталі. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав підписану угоду зразковим прикладом успішного реформування державного банківського сектору.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) – це міжнародна фінансова організація, яка входить до групи Світового банку. Корпорація використовує капітал та експертні поради для розвитку ринків країн, що розвиваються. У 2017 році обсяг довгострокових інвестицій МФК сягнув $19,3 млрд.

Укргазбанк належить державі та спеціалізується переважно на кредитуванні проєктів із відновлюваної енергетики. Зокрема, наприкінці 2018 року він залучив $500 млн від китайських інвесторів для будівництва Дністровської ГАЕС.

В іншій державній установі  — Ощадбанку — також націлені на укладання угоди щодо входження до його капіталу міжнародної структури. Причому Ощадбанк у процесі своєї трансформації має ставати ефективнішим і комерційнішим.