Укргазбанк достроково повернув 2 млрд грн рефінансування НБУ

Укргазбанк достроково повернув 2 млрд грн рефінансування НБУ

Банк ні на день не припиняв роботу попри військові дії

6 липня 2022 року державний УКРГАЗБАНК здійснив дострокове погашення кредиту рефінансування в сумі 2 млрд гривень, отриманого від Національного банку України у поточному році. 

Погашення, як повідомляє сайт фінустанови, відбулося "завдяки позитивній динаміці залучення коштів юридичних та фізичних осіб у червні цього року". 

В банку нагадують, що попри військові дії, Укргазбанк ні на день не зупиняв кредитування реального сектору економіки. Зараз банк активно фінансує агросектор, підприємства критичної інфраструктури, харчову промисловість, продуктовий рітейл, переміщення підприємств у більш безпечні регіони, створення виробничих потужностей тощо. 

Нагадаємо, 17 червня Укргазбанк та Енергоатом підписали  важливий меморандум, завдяки якому в Україні зʼявиться національна мережа зарядних станцій для електромобілів.

Згідно  меморандуму, сторони домовились розпочати спільну реалізацію проєкту з використанням фінансових можливостей Укргазбанку та виробничо-технічного потенціалу Енергоатома як найбільшого виробника електричної енергії в Україні.

Варто зазначити, що попит на електрокари в України зростає з року в рік. Тільки у  2021 році українці придбали 8,5 тисяч електрокарів. Це приблизно на 20% більше, ніж у 2020. Але у квітні-травні 2022 попит на електроавтомобілі в Україні зріс у 15 (!) разів. В умовах енергетичної кризи “заправитися” від розетки сьогодні набагато дешевше.

Саме тому державний Укргазбанк запропонував свої фінансові можливості обʼєднати з виробничими потужностями Енергоатому. Проєкт і корисний, і потрібний українцям – розбудова інфраструктури для електромобілів сприятиме виконанню Україною своїх зобовʼязань перед іноземними партнерами щодо декарбонізації.