Тігіпко добився скасування арешту землі для будівництва 115-метрової висотки у Києві

Арешт було накладено в рамках кримінального провадження, яке розслідує Головне слідче управління Служби безпеки України
Фото: ЛУН

Компанія "Піріт", що належить Сергію Тігіпку, через суд скасувала арешт земельної ділянки на вулиці Антоновича в Києві, накладений СБУ, на якій Денис Комарницький та Олександр Насіковський будують 115-метровий житловий комплекс, передає видання "Наші гроші".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Таким чином, як зазначає видання, Київський апеляційний суд скасував рішення слідчого судді від 18 листопада 2021 року, яким було накладено арешт на земельну ділянку площею 0,34 га на вулиці Антоновича, 136-138, що знаходиться в оренді у ТОВ "Піріт", а також було заборонено проводити будь-які будівельні роботи на ньому.

"Наші гроші" повідомляють, що арешт було накладено в рамках кримінального провадження, яке розслідує Головне слідче управління Служби безпеки України.

Судді дійшли висновку, що на даному етапі розслідування сторона звинувачення не довела необхідність у накладенні арешту на ділянку, оскільки зараз дозвіл на проведення будівельних робіт на ньому, виданий ДАСІ, не скасовано і є чинним.

При цьому апеляційний суд вважає, що будівництво багатофункціонального комплексу на земельній ділянці не суперечить його цільовому призначенню.

Апеляційний суд встановив, що провадження розслідується за фактом зловживання владою або службовим становищем посадовими особами Державної архітектурно-будівельної інспекції з метою одержання хабара.

Окрім цього, у виробництві розглядають факт спроби посадовими особами одного із приватних підприємств Києва шляхом обману отримати від громадянина України 25 тисяч доларів за надання Держархбудінспекцією дозвільних документів на введення в експлуатацію житлового будинку.

18 листопада 2021 року суддя Шевченківського районного суду гієва Києва наклав арешт на дільницю.

За даними слідства, вихідні дані для проектування багатофункціонального комплексу на цій ділянці, а надалі і дозвільні документи на будівництво видано з грубими порушеннями вимог містобудівного законодавства.

Зокрема, через невідповідність намірів забудови ділянки вимогам Генплану та цільовому призначенню землі, перевищенню максимально допустимих відсотків забудови ділянки та щільності населення, затінення сусідньої школи, негативний вплив на навколишні будівлі.

У вересні 2021 року Голосіївська окружна прокуратура міста Києва повідомила про підозру директору ТОВ "Піріт", яке у 2017 році незаконно оволоділо правом оренди зазначеної земельної ділянки вартістю майже 30 млн грн, та про арешт цієї ділянки.

У виданні додали, що комплекс, що будується, опинився серед об'єктів Дениса Комарницького та DIM Group братів Олександра та Андрія Насіковських.