Glovo таки купила український сервіс Zakaz.ua за ціною до $50 млн. — ЗМІ.

кур'єр glovo
Кур'єр Glovo. Фото: sotka.life

Іспанська DeliveryTech компанія Glovo домовилася про поглинання українського сервісу Zakaz.ua. Про це повідомляє AIN.UA.

Основний акціонер Zakaz.ua, фонд Chernovetskyi Investment Group отримав 20% готівкою та 80% акціями Glovo - це має максимізувати дохід від зроблених інвестицій. За весь час існування CIG вклав у Zakaz.ua до 15 мільйонів доларів.

Інші інвестори отримали виплати готівкою — вони припиняють участь у проекті.

За даними видання, Glovo може офіційно повідомити про підписання угоди 27 січня 2022 року.

Переговори стартували від 15 – 20 млн. доларів. Максимальна оцінка Zakaz.ua від інвесторів не перевищує $50 млн. Швидше за все, компанії не розкриють суму угоди.

Експерти вважають, що фонд CIG був змушений постійно дофінансувати сервіс. Тепер він отримає акції Glovo та залишить у портфелі цінний актив.

Glovo набуває технологічних розробок Zakaz.ua і зможе ще швидше зростати на ринку доставки не тільки з ресторанів, але і з магазинів.

Сервіс Zakaz.uaце доставка продуктів із супермаркетів в Україні, Узбекистані та Молдові. Glovo - лідер з доставки з ресторанів в Україні. Ця компанія розвивається та скуповує послуги в країнах Центрально-Східної Європи, активно інвестує у розвиток. Сьогодні Glovo оцінюється у 2,3 млрд. євро.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року в ЗМІ вже з'являлася інформація про купівлю Glovo сервісу Zakaz.ua за 60-80 млн. доларів, але українська компанія спростувала цю інформацію.

У липні 2021 року Glovo розпочала самостійно розвивати проект dark store та запустила в роботу свій перший мікрофулфілмент-центр в Україні. Представники компанії багато разів казали, що вони готові багато інвестувати у зміцнення своїх позицій на українському ринку. У цей час Zakaz.ua також активно розвивався. У вересні 2021 року сервіс запустив доставку із ринків.