Європейська мережа ортодонтичних клінік Impress прийшла в Україну, купивши стартап OrthoS

Халед Касем Impress
Співзасновник компанії Халед Касем. Фото: Impress

Європейська мережа ортодонтичних клінік Impress оголосила про поглинання українського стартапу OrthoS. Як йдеться у повідомленні іспанської компанії, вона працюватиме в Україні під об'єднаним брендом OrthoS Impress.

"Засновник OrthoS Тарас Семенюк зміг побудувати сильний національний бренд за досить короткий час і з обмеженими ресурсами. Ринок зростає, і це час для прискорення розширення та розвитку міцного національного бренду", - зазначив співзасновник Impress Халед Касем.

У найближчі три роки компанія планує інвестувати понад 10 млн євро в український ортодонтичний ринок для будівництва клінік, науково-дослідного центру та розвитку послуги планування та продовження лікування.

На сьогодні клініки OrthoS працюють у чотирьох містах України – Києві, Львові, Дніпрі та Хмельницькому. За даними Forbes.ua, сума угоди про поглинання української мережі близька до 1 млн євро, причому частина була надана у вигляді грошей, а частина у вигляді акцій.

Фото: Impress

У планах OrthoS Impress на 2022 рік - відкрити велику клініку в Києві, а також філії в Харкові, Одесі і, можливо, у Вінниці та Запоріжжі.

Клініки Impress на сьогодні працюють у більш ніж 100 містах у дев'яти країнах – Іспанії, Великій Британії, Італії, Франції, Португалії, Німеччині, Австрії, Швейцарії, а тепер і в Україні.

Це найбільша мережа ортоклінік із повністю діджиталізованими процесами, включаючи власну систему управління клінікою та платформу дистанційного моніторингу лікування.

Компанія пропонує послуги невидимої ортодонтії: прозорі елайнери, призначені для вирівнювання зубів. При цьому знімні елайнери підбираються індивідуально після 3D-сканування, фахівці клініки готують періодичні відеорезультати лікування та здійснюють діджитал-моніторинг результатів.

Impress була заснована у 2019 році зі штаб-квартирою в Барселоні підприємцями Ділярою та Володимиром Лупенком та доктором Халедом Касемом. Клініка входить до інвестиційного портфеля проектів TA Ventures – компанії, що надає інвестиції глобальним технологічним стартапам на ранніх стадіях.