Новим генеральним директором "Інтерпайпу" призначили Франца Йозефа Маркса

франц йозеф маркс інтерпайп
Гендиректор "Інтерпайпу" Франц Йозеф Маркс. Фото: прес-служба компанії

Генеральним директором української промислової компанії "Інтерпайп" призначений Франц Йозеф Маркс (Franz Josef Marx). Він розпочав роботу 1 лютого 2022 року. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

На цій посаді Франц Йозеф Маркс замінить Фаді Храйбе, який продовжить очолювати Раду директорів компанії.

Новий керівник має багаторічний досвід роботи у великих промислових компаніях. Зокрема, він займав позицію президента International Paper у Росії, генерального директора ВАТ "Світлогірськ", генерального директора Групи "Ілім", незалежного директора у Раді директорів ГК "Кама".

До цього Франц Йозеф Маркс був партнером у The Boston Consulting Group і Roland Berger Strategy Consultants, де як керуючий партнер керував Московським офісом.

Його кар'єра почалася в компанії BASF AG на позиції стажера з подальшим управлінським досвідом у Східній Європі, в Африці, на Близькому Сході та в Азії.

Маркс отримав ступінь МВА в Кільському університеті імені Крістіана Альбрехта (Німеччина). Крім того, він є магістром технічних наук у Технічному університеті Бінгена (земля Рейнланд-Пфальц, Німеччина).

  "Франц Йозеф Маркс вже працював з "Інтерпайпом" як консультант компанії BCG. Він добре розуміє структуру та внутрішні процеси в Компанії. За останні роки "Інтерпайп" вийшов у нові сегменти виробництва та продажу преміальної продукції, а пан Маркс має відповідний досвід, щоб розвивати цей напрямок та зміцнювати позиції Компанії на експортних ринках", — зазначив голова Ради директорів "Інтерпайп" Фаді Храйбе.

"Інтерпайп" – українська промислова компанія, виробник сталевих труб та залізничної продукції. Продукція поставляється у більш ніж 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У компанії працює 10 тисяч співробітників.

Нагадаємо, 2021 року, порівняно з 2020 роком, трубно-колісний холдинг Віктора Пінчука "Інтерпайп" збільшив продаж трубної продукції на 28% до 602 тисяч тонн. Збільшення цін на сировинні товари розпочалося у листопаді 2020 року зі зростання цін на нафту. Після цього на світових ринках почали підвищуватись ціни на інші сировинні товари: сталь, залізну руду, вугілля та зерно.