Запуск цілодобової доставки забезпечив Glovo зростання замовлень на 10%

Запуск цілодобової доставки забезпечив Glovo зростання замовлень на 10%

У компанії Glovo передумали з приводу недоцільності нічної доставки та запустили її. Сьогодні кількість замовлень у нічний час збільшується щотижня, найбільше замовляють в Одесі. Розповідаємо що

Запуск цілодобової доставки в 5 українських містах-мільйонниках дозволив Glovo збільшити кількість замовлень майже на 10% і приблизно на стільки ж наростити кількість нових користувачів програми.

Про це у Glovo розповіли бізнес-порталу Delo.ua.

Так, з початку літа у Києві, Харкові, Львові, Дніпрі та Одесі у Glovo стала можлива доставка вночі. За даними компанії, найбільше замовлень у нічний час сьогодні припадає на Одесу – близько 12,5% від загальної частки замовлень, а найменше у Дніпрі – близько 7%. При цьому кількість "нічних" клієнтів і там, і там збільшується щотижня.

За даними компанії, вночі найбільше замовлень припадає на категорію "Їжа", але друга за популярністю категорія - "Аптеки". При цьому в нічний час кількість замовлень цієї категорії може навіть перевищувати кількість замовлень вдень — приблизно на 30%.

У компанії додали, що вночі користувачі найактивніші з півночі до 02:30.

Раніше в інтерв'ю Delo.ua генеральний менеджер компанії Glovo Дмитро Расновський пояснював, що кількість цілодобово працюючих магазинів та ресторанів в Україні недостатня для того, щоб запустити цілодобову доставку. Відповідно, тримати на лінії кур'єрів, команди операцій та логістики, а також службу підтримки заради кількох замовлень економічно недоцільно.

Нагадаємо, що у липні цього року компанія Glovo запустила в Україні перший проект dark store.