Кліп для іспанської співачки Rosaliа зняла у Києві українська Family production: відео зібрало 5 млн переглядів на YouTube за два дні

Кліп для іспанської співачки Rosaliа зняла у Києві українська Family production: відео зібрало 5 млн переглядів на YouTube за два дні

Новий кліп на композицію Saokо, який популярна іспанська виконавиця та автор пісень Розалія Тобелья (Rosalia), випустила 4 лютого, було знято у Києві українською студією Family production. У відео співачка з'являється у трьох яскравих фешн-речах від українського дизайнера Лери Жільєвої, засновниці бренду Zhilyova. Через два дні після прем'єри у кліпу близько 5 млн переглядів на YouTube

Зйомки кліпу на пісню Saoko співачки Rosalia, яка увійде до її нового альбому Motomami, проходили у Києві минулого літа.  

За сюжетом кліпу, дівчина, яка працює на заправці та в невеликому магазині при ній, любить разом зі своїми подругами екстравагантно одягатися і галасливою компанією ганяти на байках міськими шосе та мостами, хизуючись одна перед одною ризикованими трюками та втікаючи від поліції.

Виробництвом відео займалася київська студія Family production (засновники Анастасія Буковська, Данило Каптюх та Микита Буковський). Команда студії обрала як локацію Подільсько-Воскресенський міст, яким іспанська співачка мчить на мотоциклі в групі байкерів, а також околиці житлового масиву біля станції метро "Видубич"і.

Режисером відео став французький кліпмейкер Валентин Петі (Valentin Petit), котрий зняв відео для A$AP, Victoria Monét, Фаррелла Вільямса та інших виконавців. Як художник-постановник над відео працював український дизайнер Вова Череміс, який розповів про це у своєму посту у Facebook.  

У відео також потрапили фешн-речі українського дизайнера Лери Жільєвої (бренд Zhilyova). Розалія з'являється в кліпі в сукні Pandora Red, червоному бра Ocean Alpha red bra, брюках-кльош Capella alpha red.

29-річну Rosalía називають іконою латиноамериканської поп-музики.

У неї академічна освіта (навчалася вокалу у стилі традиційної іспанської музики). Дебютувала з альбомом Los Angeles у 2017 році. Була номінована як "найкращий молодий виконавець" премією "Латинська Греммі". Кліп Malamente лідирував у рейтингу найкращих кліпів 2018 року. Тоді ж Rosalia випустила альбом "El mal querer". У січні 2021 року знялася у кліпі разом із американською виконавицею Біллі Айліш для пісні Lo Vas A Olvidar ("Ти забудеш про це"), яка стала саундтреком серіалу "Ейфорія".

Прем'єра нового альбому Розалії Motomami запланована на 18 березня 2022 року. Судячи зі звучання нової пісні, співачка остаточно відмовилася від елементів фламенко і змішала його з поп-музикою на користь електронного звучання, відзначають музичні критики.

Київські локації у кліпах музичних зірок

Подольсько-Воскресенський міст вже був головною локацією в одному з відео, яке Family production знімала для Diesel у 2018 році, і цей ролик отримав три нагороди знаменитого рекламного фестивалю «Канські леви».

А одне з найвідоміших музичних відео в портфоліо продакшн-студії.   кліп для Сесіль Кассель, сестри Венсана Касселя.

Серед кліпів для відомих артистів, знятих останніми роками у Києві українськими продакшн-студіями — відео до нової пісні Muse Won't Stand Down. Виробництвом кліпу займалася у грудні 2021 року продакшн-компанія Shelter Film.

Ця ж продакшн студія зняла відео до однієї з нових пісень Dua Lipa (щоправда, сама співачка до Києва на зйомки не приїжджала), кліп для нової композиції Stromae (перший трек Stromae з квітня 2018 року).

А також в одному з київських нічних клубів команда Shelter Film зняла у вересні 2021 року кліп для британського рок-гурту Bring Me The Horizon на їхню нову пісню DiE4u.

Вічної минулого року знімали у Києві і кліп для британського рок-дуету Royal Blood на пісню під назвою Limbo (альбом Typhoons), яку музиканти написали вчасно локдауну та називають «найамбітнішою та найдикішою» піснею у своїй кар'єрі. У зйомках відео також брали участь байкери. А виробництвом відео займався український сервіс-продакшн Bullion Productions.

Про те, як знімають в Україні кліпи, зокрема й для закордонних музикантів, можна дізнатися з нового фільму документального серіалу «Спалах».