Перед ЧС-2022 спортивний стрімінговий сервіс DAZN запустив серіали про легенди футболу Марадону та Роналдо

Перед ЧС-2022 спортивний стрімінговий сервіс DAZN запустив серіали про легенди футболу Марадону та Роналдо
Фото: www.dazn.com

Напередодні Чемпіонату світу з футболу у Катарі спортивний стрімінговий сервіс DAZN запустив створення оригінального контенту. Чи зможе у компанія, яка займалася лише live-трансляцією спорту, наздогнати в ніші спортивний Netflix, що втік далеко вперед? Це стане ясно, коли вийдуть перші три фільми – про збірну Камеруну на ЧС-1990, Марадону, що провалив допінг-тест, та бразильця Роналдо.

Ідея нового напряму, який стартує з початку 2022 року, — створити колекцію історій, що запам'ятовуються, з найяскравіших минулих турнірів ЧС. Фільми об'єднають під брендом World Cup Stories (Історії чемпіонату світу), повідомляє сайт стрімінгового сервісу DAZN.

Відповідати за їх виробництво буде спеціально створений для цього підрозділ DAZN Studios, завданням якого є розробка контенту, його продаж та ліцензування.

"Green Lions" про збірну Камеруну на ЧС-1990

Перший фільм у лінійці "Історії Чемпіонату світу" називається "Green Lions" ("Зелені леви"), він розповість про збірну Камеруну на мундіалі-90. Цей Чемпіонат світу розпочався з сенсації. 8 червня 1990 року на стадіоні "Сан Сіро" у Мілані збірна африканської країни Камерун обіграла чинних чемпіонів світу — Аргентину з Марадоною.

"Це історія про команду любителів, які наважилися мріяти, досягли неможливого і надихнули ціле покоління по всьому світу", — презентують творці майбутню стрічку.

"Maradona: The Fall" про Дієго Марадон на ЧС-1994

Другий фільм називається "Maradona: The Fall".

Стрічка присвячена подіям ЧС-1994 після того, як Дієго Марадона провалив допінг-тест на наркотики та був дискваліфікований на 15 місяців. "У мене відрізали ноги", — казав Марадона з цього приводу.

Стрічка вийде восени цього року.

"Ronnie" про Роналдо на ЧС-1998

Третій фільм "Ronnie" ("Ронні") — історія Роналдо (Роналду Назаріо Де Ліма), ікони бразильського футболу.

Фільм розповість про злети і падіння одного з найсильніших нападників в історії, у тому числі про таємницю, що оточувала фінал Чемпіонату світу у Франції в 1998 році, і наступних двох виснажливих травмах коліна, через які Роналдо провів занадто багато часу поза грою. Вихід фільму заплановано на 2022 рік.

DAZN має намір замовляти фільми як режисерам із гучними іменами, так і  новим поколінням творців контенту, які, за словами DAZN, "відбивають повістку майбутнього у спорті".

Одним із режисерів буде Єва Лонгорії Бастон: її останній фільм La Guerra Civil ("Громадянська війна") взято до конкурсу престижного фестивалю Sundance 2022 (США). Він розповідає суперництво між боксерами Оскаром Де Ла Хойей та Хуліо Сезаром Чавесом у 1990-х роках.