На Донбасі впіймали банду з 29 чоловіків, що грабували потяги з вугіллям: встигли вкрасти 60 тонн (ФОТО, ВІДЕО)

На Донбасі впіймали банду з 29 чоловіків, що грабували потяги з вугіллям: встигли вкрасти 60 тонн (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: ГУ НП в Донецькій області

На Донбасі правоохоронці викрили безпосередньо під час скоєння злочину групу злодіїв, які грабували потяги з вугіллям на залізничній станції Курахівка у однойменному селищі.

Як йдеться в повідомленні Головного управління поліції в Донецькій області, співробітники карного розшуку обласного главку зі співробітниками відділу поліції в місті Курахово за силової підтримки роти поліції особливого призначення спіймали на місці злочину 29 осіб віком від 16 до 40 років.

На місці події вздовж вантажного поїзда було виявлено 190 полімерних мішків з вугіллям, а також лопати. Крім того, на складі поблизу залізничних колій виявлено та вилучено ще 1190 мішків з твердим паливом. Вага викраденого вугілля становила понад 60 тонн.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 (крадіжка, скоєна у великих розмірах) Кримінального кодексу. Слідчі дії продовжуються. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

У свою чергу, як повідомляє "Укрзалізниця", затримання відбулося 14 січня. Зазначається, що співробітники управління апарату директора з економічної та інформаційної безпеки держкомпанії встановили, що група злодіїв протягом 2021 року розкрадала вугілля з вагонів у Курахівці, про що вони й повідомили правоохоронцям. При перевішуванні вагонів, з яких крали вугілля, загальний брак вантажу становив 61 тонну.

<div><br></div>

Нагадаємо також, що в серпні минулого року поліція звітувала про викриття угруповання приблизно з 40 осіб, яке тривалий час крало мінеральні добрива і вугілля з вантажних поїздів у Запорізькій області.