ДТЕК законтрактував ще 4 "Панамакси" з імпортним вугіллям

розвантаження вугілля
Розвантаження імпортного кута. Фото: прес-служба порту "Південний"

Компанія ДТЕК домовилася про чотири додаткові судна класу "Панамакс" з вугіллям. Доставка із США має відбутися у лютому-березні. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Внаслідок цієї угоди загальна кількість поставок ДТЕК вугілля морем збільшена до 13 суден, а обсяг імпортного палива – до 858 тисяч тонн. Воно поповнить склади українських ТЕС.

"Незважаючи на дефіцит палива та високі ціни на енергоносії на світових ринках, нам довелося домовитися про нові суднові партії. Це додатковий запас міцності, особливо у розпал опалювального сезону та морозів, коли різко збільшується споживання електрики і теплова генерація несе додаткове навантаження. Вкотре зазначу, що імпорт вугілля є тимчасовим заходом. Він дозволяє покрити його дефіцит через максимальне навантаження на наші ТЕС. Однак у наших пріоритетах залишається власний видобуток", заявив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв.

Компанія вже організувала постачання в Україну дев'яти суднових партій з імпортним вугіллям. Перше судно, законтрактоване компанією для потреб державних ТЕС "Центренерго", прибуло до України 20 листопада. Інші призначені для потреб ТЕС "ДТЕК Енерго". Це дало змогу збільшити запаси вугілля на ТЕС компанії до 548 тисяч тонн.

Компанія "ДТЕК Енерго" домовилася також із Польщею, з якою підписано дві угоди на 340 тисяч тонн енергетичного вугілля,

В Україну також завезли перші 60 вагонів енергетичного вугілля для Луганської ТЕС. Йдеться про антрацит із Ростовської області. Луганська електростанція – основне джерело електро- та теплоенергії для мешканців області. Також вона живить Попаснянський водоканал, що забезпечує водою мешканців біля лінії розмежування.