Французький необанк Qonto наймає співробітників в Україні та планує відкрити офіс розробки

Карта Qonto
Карта Qonto. Фото: teamlewis.com

Французька фінтех-компанія Qonto, яка оцінюється в $5 млрд, оголосила про плани в майбутньому відкрити офісу розробки в Україні та наймає розробників. Про це повідомляє ain.ua.

Qontoнеобанк для підприємців, який обслуговує малий та середній бізнес, а також фрілансерів. Цей сервіс об'єднує банківські послуги, управління витратами та бухгалтерський облік.

На український ринок стартап виходить у партнерстві з українською компанією WeSoftYou. Необанк планує найняти місцеву команду розробників та відкрити офіс в Україні.

Наймати українських співробітників сервіс почав у грудні 2021 року. Наразі відкриті вакансії Ruby on Rails розробників. Основна команда Qonto знаходиться у Франції, але компанія має досвід найму в інших країнах Європи.

До 2025 року компанія планує збільшити кількість користувачів своїх продуктів до одного мільйона, а кількість працівників – з 500 до двох тисяч. За останні два роки стартап залучив понад 700 мільйонів доларів інвестицій.

Qonto – це банківський онлайн-сервіс. За користування ним клієнти сплачують від 9 до 249 євро.

У вересні 2021 року в Україні офіційну юридичну особу зареєструвала британська фінтех-компанія Revolut. Її статутний капітал складає 10 тисяч гривень. Однією з основних переваг Revolut є відсутність комісії при обміні валют, тому що кожен користувач отримує мультивалютну дебетову карту.

Конкуренцію monobank намагається скласти торгово-промислова група Fozzy Group, яка запускає інтернет-банк "Власний Рахунок" . Вони пропонують привабливі умови: кредитний ліміт за картками "Власного Рахунку" складає 100 тисяч грн, а на залишок за рахунком нараховуватиметься 7% річних. Передбачені також різні бонуси для відвідувачів супермаркетів групи: "Сільпо" та Le Silpo.

За словами співзасновника monobank Олега Гороховського, в Україні найближчим часом готуються до виходу на фінансовий ринок ще мінімум три проекти інтернет-банків .