Російські війська обстріляли Гуляйполе та Комишуваху Запорізької області (ФОТО)

Російські війська обстріляли Гуляйполе та Комишуваху Запорізької області (ФОТО)
Наслідки обстрілу Комишувахи. Фото: Запорізька ОВА

Ввечері 31 травня російські війська обстріляли селище Комишуваха, що неподалік Запоріжжя, повідомляє обласна військова адміністрація. Зазначається, що на приватні будинки та цивільну інфраструктуру селища з 18 до 20 години "російські снаряди сипалися без зупину".

"Місцевим мешканцям, які ще не встигли виїхати у більш безпечні місця, довелося більше двох годин ховатися у підвалах, аби вберегтися від ворожих обстрілів. На щастя, жертв та поранених не виявлено. Жителі Комишувахи, навчені підлою тактикою окупанта обстрілювати домівки мирного населення, негайно попрямували в укриття", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ОВА, в результаті прицільним вогнем ворожі війська розтрощили житлові помешкання, присадибні ділянки, приватний транспорт та техніку.

Крім того, як повідомляє Головне управління поліції у Запорізькій області, 1 червня надійшло декілька повідомлень про наслідки обстрілу домівок мирного населення у місті Гуляйполе.

Поліцейські задокументували близько десяти зруйнованих будинків. В усіх домівках вибиті вікна та двері, пошкоджено дахи, посічені стіни. У багатьох людей зруйновано подвір’я та господарчі будівлі на прибудинковій території. Інформації щодо травмованих осіб не надходило.

Поліцейські передали доказові матеріали злочину до управління Служби безпеки України в Запорізькій області для вирішення питання про відкриття кримінального провадження за частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни).

Фото: ГУ НП в Запорізькій області

Зазначимо, що 30 травня запорізька поліція також повідомляла про обстріл напередодні Гуляйполя. Окрім житлових будинків, тоді було пошкоджено близько десятка продовольчих магазинів, будинок молитви та поштове відділення - загалом біля 50 об'єктів. До цього про обстріл Гуляйполя з десятками потерпілих будинків повідомлялося лиш на два дні раніше.