НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

SpaceX запустила секретний супутник-шпигун розвідки США (ВІДЕО)

SpaceX запустила секретний супутник-шпигун розвідки США
SpaceX запустила секретний супутник-шпигун розвідки США

Ракета Falcon 9 компанії SpaceX Ілона Маска вивела на орбіту супутник-шпигун NROL-87 Національного розвідувального управління.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє спеціалізований портал Space.

Які завдання виконуватиме супутник-шпигун на орбіті, не уточнюється: інформація про його діяльність та обладнання засекречена.

Запуск проводився з основи космічних сил США Ванденберг у Каліфорнії.

Зазначається, що на прохання розвідуправління компанія SpaceX припинила веб-трансляцію запуску відразу після того, як перший щабель ракети успішно повернувся на Землю, точно приземлившись у наперед визначеній зоні.

Сьогоднішній запуск став п'ятим для SpaceX у 2022 році та 143 загалом.

NROL-87 – перший супутник Національного розвідувального управління, запущений цього року. Відомство вперше скористалося послугами компанії SpaceX в рамках контракту з космічних запусків вартістю 316 млн доларів, підписаного в 2020 році.

Нагадаємо, компанія SpaceX Ілона Маска запустила у космос український супутник "Січ-2-30" 13 січня.

Призначення супутника "Січ-2-30" – моніторинг використання земель, рослинності, лісових та водних ресурсів, ліквідація наслідків стихійного лиха. Тобто, це супутник для цивільних завдань, розповіли в Державному космічному агентстві України.