Байден підписав закони про нові санкції проти РФ та Білорусі

Байден підписав закони про нові санкції проти РФ та Білорусі
Президент США Джозеф Байден. Фото: ua.depositphotos.com

Президент США Джо Байден підписав два закони, які передбачають запровадження додаткових санкцій щодо Росії та Білорусі.

Як повідомляє пресслужба Білого Дому, Байден підписав "Закон про припинення імпорту російської нафти", який забороняє імпорт енергетичних продуктів з Російської Федерації, та "Закон про призупинення нормальних торгових відносин з Росією та Білоруссю", спрямований на подальше посилення торгових та правозахисних санкцій.

Обидва законопроекти розроблені у зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії до України. Раніше вони були схвалені американським Конгресом та Сенатом.

У свою чергу прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що санкції - це "те, що президент підтримує" і "до чого закликав".

Цього тижня адміністрація Байдена вже оголосила про санкції щодо найбільших фінансових інститутів Росії та низки осіб, які пов'язані з російським керівництвом.

Європейський Союз також запровадив черговий пакет санкцій проти Росії, про що йдеться в Офіційному журналі ЄС.

Обмежувальні заходи вводяться проти понад 200 фізосіб та 18 організацій. Нові санкції торкнулися підприємців із окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також членів сімей осіб, які вже перебували під санкціями.

Нові обмежувальні заходи набули чинності одразу після публікації – увечері 8 квітня.

Нагадаємо, місяць тому Байден уже розпорядився заборонити весь імпорт російської нафти та газу до США.

напередодні США запровадили низку нових антиросійських санкцій, зокрема   проти Ощадбанку, Альфа-Банку та його дочірніх структур. Також американським громадянам тепер заборонено інвестувати в Росію, а самій РФ заборонили виплачувати держборг через рахунки в американських банках.

Крім того, американська влада ввела санкції проти   членів Ради безпеки   Росії, включаючи Дмитра Медведєва та Сергія Собяніна, а також дочок   президента Володимира Путіна та глави МЗС Сергія Лаврова.

Джерело фото: ua. depositphotos. com