Дружина нового голови Київської ОДА працює адвокатом у компанії Коломойського

Алексей Кулеба

Дружина затвердженого на засіданні Кабміну нового голови Київської обласної державної адміністрації Олексія Кулеби є адвокатом у компанії Ігоря Коломойського та Олександра Ткаченка.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

На це звернув увагу журналіст Володимир Бондаренко.

Так, Галина Дмитриченко-Кулеба працює адвокатом у юридичній фірмі "Смарт солюшнз", яка належить до медіахолдингу Ігоря Коломойського "1+1".

"Бенефіціар "Смарт солюшнз" - В'ячеслав Мієнко з 2011 року був заступником гендира "1+1" Олександра Ткаченка з правових питань, а у 2019 році Мієнко взагалі очолив ТОВ "ТРК Студія "1+1", також він співзасновник у "1+ 1 продакшн", - наголосив журналіст.

Зазначимо, що до сьогодні Олексій Кулеба з 2020 року (з подачі Офісу президента) був першим заступником голови КМДА Віталія Кличка з питань повноважень самоврядування. Кулебу на цій посаді вважали креатурою глави Офісу президента Андрія Єрмака, і, як писала "Українська правда", його називали "компромісною фігурою" між Офісом президента та Кличком.

Враховуючи попередні плани Олександра Ткаченка здобути посаду голови КМДА, журналіст робить висновок, що "можливо Коломойський та Ткаченко поміняли Київ на область".

Нагадаємо, 2 лютого Кабмін на засіданні погодив зміну голови Київської області. Замість Василя Володіна ОДА очолить Олексій Куліба.