Екс-шеф Головного управління розвідки Бурба втік за кордон — політолог

Екс-шеф Головного управління розвідки Бурба втік за кордон
Екс-шеф Головного управління розвідки Бурба втік за кордон

Директор Інституту публічної політики і консалтингу Сергій Биков заявив, що колишній начальник Головного управління розвідки Міноборони України Василь Бурба втік за кордон.

Про це він написав у Facebook.

Він зазначає, що на відміну від олігархів, які масово розбігалися на чартерах та персональних джетах, Бурбі та низці інших персонажів вдалося втекти по-тихому.

"Поки журналісти рахували, скільки олігархів та "опозиціонерів" втекло з країни на тлі зовнішньої загрози, за кадром залишилися інші знакові персонажі, які тихо "випарувалися" з країни. Не на чартерах чи приватних джетах, тому не потрапили на радари ЗМІ, але рухалися тією ж траєкторією, подалі від можливих ризиків та погроз. Один з них – колишній начальник Головного управління розвідки Міноборони Бурба. Той самий, який любив розповідати журналістам, що питання не в тому, чи буде наступ РФ, а в тому, чи ми готові до нього", — пише Биков.

Він констатує, що Бурба "підготувався добре" — походив по ефірах, роздав пачки інтерв'ю, а 10 лютого вилетів за кордон і залишається там.

 "Це все, що потрібно знати про бравого розвідника — безстрашного правдоруба Бурбу і його справжні пріоритети", — резюмує політолог.