Кабмін погодив, що Київську ОДА замість Володіна очолить Кулеба

олексій кулеба київська ога
Олексій Кулеба. Фото з Facebook Кулеби

Кабінет міністрів України погодив, що Василя Володіна буде звільнено з посади голови Київської обласної державної адміністрації (ОДА), та дав згоду на призначення Олексія Кулеби.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, проєкт указу президента про призначення Кулеби схвалили на засіданні уряду у середу, 2 лютого.

Наразі Олексій Кулебаперший заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

Кабмін також схвалив звільнення Василя Володіна з посади голови Київської облдержадміністрації.

Олексій Кулеба народився у Києві 1983 року. Він займався підприємницькою діяльністю, був генеральним директором ТОВ "Asper Естейт", потім працював у Київській міській державній адміністрації.

Нагадаємо, що коли наприкінці 2021 року Володимир Зеленський звільнив Анатолія Полоскова з посади голови Закарпатської обласної адміністрації згідно з поданою ним заявою, разом із нею звільнилися одразу троє заступників.

Серед останніх призначень такого рівня є Олег Синегубов, який став головою Харківської обласної державної адміністрації. До цього він очолював Полтавську облдержадміністрацію. Причому Харківська ОДА не мала голови з серпня 2021 року, коли Зеленський звільнив Айну Тимчук. Водночас він поклав виконання обов'язків голови ОДА на Олександра Скакуна, який був одним із заступників Тимчука, котрий до цього працював в органах Служби безпеки України.