Львівська міська рада пропонує націоналізувати "Львівгаз" олігарха Фірташа

Львівська міська рада пропонує націоналізувати "Львівгаз" олігарха Фірташа

Депутати Львівської міської ради підготували офіційне звернення до РНБО та Верховної Ради України з проханням про націоналізацію ПАТ "Львівгаз".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомляє видання "Вголос", міські обранці наголошують, що воєнна агресія росії проти України вимагає відповідної реакції на економічному та енергетичному фронтах.

ПАТ "Львівгаз" належить олігарху Дмитру Фірташу, який з 18 червня 2021 року перебуває під санкціями, запровадженими РНБО України. При цьому українська зовнішня розвідка довела факти постачання сировини, яку виготовляли на підприємствах Фірташа, на військові підприємства РФ. Окрім того Фірташ є фігурантом низки кримінальних справ за кордоном.

"Це питання націоналізації не те що назріло, воно перезріло ще до війни. Монополісти зловживали своїм становищем і просто зі стелі нараховували людям тарифи за послуги, в даному випадку за транспортування газу. Колись давно це було за безцінь приватизовано, і просто весь час український народ грабували через монополістів. Я вважаю, що це все тепер треба конфіскувати на користь держави. І не тільки у Фірташа, а ще в Суркіса, Григоришина і так далі", - заявив голова фракції "Європейська Солідарність" у Львівській міськраді Петро Адамик.

Нагадаємо, Касаційний господарський суд 23 травня залишив у силі рішення Господарського суду Запорізької області від 4 серпня 2021 року та Центрального апеляційного господарського суду від 30 листопада 2021 року, згідно з якими цілісний майновий комплекс Запорізького титано-магнієвого комбінату має бути повернутий у власність держави.

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, суд погодився з доводами прокурора та представника Фонду державного майна як позивача, які були наведені в ході судового розгляду, та відмовив у задоволенні касаційної скарги компанії Tolexis Trading Limited (Кіпр), що входить до DF Group Дмитра Фірташа та володіла 49% ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат". Це рішення вже є остаточним.