"Ми мали бути веселими, драйвовими хлопцями", - Арестович розкритикував Зеленського та звільнився

олексій арестович
Олексій Арестович. Скріншот "Романенко. Бесіди"

Олексій Арестович залишив посаду голови позаштатного радника голови Офісу президента України Андрія Єрмака та з посади спікера української делегації у тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це він заявив 4 каналу. Арестовича сказав, що звільнився з посади за "особистими причинами" і підкреслив, що "інформація поки що неофіційна".

Перед цим радник Єрмака у програмі "Романенко. Бесіди" розкритикував дії влади та звинуватив президента Зеленського.   у тому, що він не виконує передвиборчих обіцянок.

"Президент прийшов до влади на гаслах виконання обіцянок. Нам стікери гарні малюють: із 46 обіцянок виконано 22, 16 у черзі на виконання, а до решти ми обов'язково підійдемо. Так порушені базові обіцянки – економічна свобода та гуманітарна політика", — сказав Арестович.

"Це ж найгірше, що з нами можна було зробити - "забюрократитися". Ми мали бути веселими, драйвовими хлопцями, які за народ, помстяться олігархам, реформують країну і створять стрибок для наступного стрибка. Де це все?" - додав він.

Нагадаємо, що Арестович наприкінці серпня зробив скандальну заяву, що Україну слід перейменувати на Русь-Україну, оскільки саме Україна є спадкоємицею Київської Русі, а Росія лише "з натяжкою може претендувати" на її спадщину.

Проте потім, після різкої реакції тодішнього спікера Верховної Ради Разумкова, Арестович заявив, що в ОП все ж таки не мають наміру ініціювати перейменування країни.

Наприкінці 2021 року відбулася ще одна гучна відставка – Зеленський звільнив начальника департаменту контррозвідки СБУ.