Міністерство інфраструктури України розпочало повну інфраструктурну ізоляцію Росії від світу

Міністерство інфраструктури України розпочало повну інфраструктурну ізоляцію Росії від світу

Міністерство інфраструктури України направило офіційні листи до 11 найбільших організацій світу у сфері інфраструктури із закликом закрити Росію від авіаційного простору, морських портів та виключити РФ зі складу міжнародних організацій. Про це повідомила пресслужба МІУ.

“Серед адресантів — найбільші та найвпливовіша світові структури у сфері авіаційного, морського, залізничного транспорту, а також будівництва та туризму”, - йдеться у повідомленні.

Відповідні листи були направлені до таких організацій: 

▪ Міжнародна асоціація мостів, тунелів і магістралей (IBTTA)

▪ Міжнародна Рада Аеропортів (ACI)

▪ Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO)

▪ Міжнародний союз залізниць (UIC)

▪ Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO)

▪ Міністерство транспорту Великобританії

▪ Європейська економічна комісія ООН (UNECE)

▪ Дунайська комісія

▪ Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA)

▪ Федеральне авіаційне управління США

▪ Міжнародний транспортний форум (ITF)

У МІУ зазначають, що процес повної ізоляції країни-окупанта вже розпочався. ЄС, Канада, США, Австралія, Фінляндія та інші країни вже закрили повітряний простір. Великобританія та Канада перекрила доступ до своїх портів для суден Росії, а також пов’язаних з нею компаній. Порти Бельгії відмовились обробляти вантажі, а Туреччина закрила протоки Босфор і Дарданелли для військових кораблів.

“До блокування країни-агресора долучаються найбільші світові компанії. Зокрема, данська судноплавна компанія Maersk тимчасово зупиняє всі контейнерні перевезення в Росію та з неї. Логістичні компанії DHL та FedEx перестали постачати товари з та до РФ. Ці кроки вже стають потужним ударом по економіці окупанта”, - наголошують в міністерстві.