Помер голова Європейського парламенту Давид Сассолі, який закликав до посилення санкцій проти Росії

Давід Сассолі
Голова Європарламенту Давід Сассолі. Фото: twitter.com/EP_President

В Італії в ніч на вівторок, 11 січня, на 66-му році життя помер голова Європарламенту Давід Сассолі. Про це прес-секретар політика Роберто Куїльйо повідомив у Twitter.

"Давід Сассолі помер 11 січня в Авіано, Італія, де його було госпіталізовано. Дату та час похорону буде повідомлено в найближчі кілька годин", - написав прес-секретар.

У грудні 2021 року  Сассолі госпіталізували через ускладнення, пов'язані з тяжкою дисфункцією імунної системи. Це була його друга госпіталізація за останній час. Раніше політик потрапив до лікарні у вересні через тяжку пневмонію, яка не пов'язана з коронавірусною інфекцією.

10 січня Куїльо оголосив, що глава Європарламенту, поміщений на лікування в онкологічний центр італійського міста Авіано, та скасував усі заплановані за його участю офіційні заходи.

Давид Сассоли починав як журналіст у невеликих італійських газетах та новинних агенціях. У 2006-2009 роках був віце-директором телеканалу TG1 . 2009 року його обрали до Європейського парламенту за списком Демократичної партії. 1 липня 2014 року обраний заступником голови Європарламенту, 3 липня 2019 року обраний головою цієї структури.

30 квітня 2021 року МЗС Росії ввело санкції проти Сассолі (йому закрито в'їзд до РФ) та кількох інших європейських посадових осіб у відповідь на санкції, введені структурами Євросоюзу проти Росії після отруєння Навального.

У 2021 році Сассолі також заявляв, що після введення санкцій проти Білорусі через інцидент з літаком Ryanair ЄС має розглянути подальші санкційні заходи й проти Росії. Він закликав "установити тісніші контакти з населенням та громадянським суспільством та підтримати російських дисидентів, неурядові організації та незалежні ЗМІ".