Порошенко прийшов на виклик у ДБР на 7 хвилин, щоб відзначитися в "журналі відвідувачів"

Петр Порошенко. Фото: сайт партии "Европейская солидарность"

П'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко, якого підозрюють у державній зраді, прибув до будівлі Державного бюро розслідувань, куди його викликали на допит. Проте політик за 7 хвилин пішов, не дочекавшись слідчого.

Про це повідомила прес-служба ДБР, наголосивши, що такі дії політика можуть розцінюватися, "як неналежне виконання підозрюваним покладених на нього обов'язків".

Як докази слідство надало скріншоти з камер відеоспостереження, на яких вказано час, коли Порошенко прийшов і пішов із будівлі ДБР.

За інформацією відомства, нардеп прибув із запізненням і о 16:11 адвокат Порошенка зателефонував слідчому та повідомив про їхнє прибуття за викликом. Через 4 хвилини слідчий вийшов до холу приміщення, проте ні підозрюваного Порошенка, ні його захисників у будівлі вже не було.

Адвокат п'ятого президента не повідомив причини такого поспішного відходу з приміщення бюро, зазначили у ДБР.

"Зафіксовано, що о 16:07 підозрюваний Порошенко П.О. разом із адвокатами прибув до приміщення Державного бюро розслідувань, о 16:11 його зареєстрували у "Журналі відвідувачів", а о 16:14 народний депутат залишив приміщення ДБР, не дочекавшись слідчого ", - резюмували у ДБР.

Слідство впевнене, що Порошенко та адвокати пішли з будівлі бюро, достовірно знаючи, що слідчий чекає на них і готовий до зустрічі.

Нагадаємо, 19 січня 2022 року Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Порошенку у вигляді особистого зобов'язання та поклав на нього обов'язки, зокрема, прибувати на кожну вимогу до органу досудового розслідування, прокурора, слідчого судді, суду.