Росія підготувала свою систему, яка замінить SWIFT, а замість долара та євро використовуватимуть "перспективний юань"

Росія підготувала свою систему, яка замінить SWIFT, а замість долара та євро використовуватимуть "перспективний юань"
Дмитро Медведєв. Фото: прес-служба політика

Росія завчасно підготувалася до запровадження нових санкцій: Центральний банк підготував свою систему передачі фінансових даних, яка зможе замінити міжнародну банківську систему SWIFT, якщо США вирішать відключити РФ від неї.

Про це заявив заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю російським ЗМІ.

"У нас є і заготівля з цього приводу, якщо все-таки щось подібне станеться, - це своя система передачі фінансових даних. Вона була підготовлена Центральним банком, вона постійно тестується, вона працює. Вона не дасть жодної хвилини простою і здійснюватиме всі необхідні функції всередині країни", - розповів Медведєв .

Він додав, відсутність долара у Росії зможемо замінити євро. Якщо РФ позбавлять і європейської валюти, то, за словами заступника глави російського Радбезу, "країна почне використовувати юань - нову дуже перспективну резервну валюту".

При цьому Медведєв упевнений, що Росію не відключать від SWIFT, тому що вважає, що це не буде вигідно іншим країнам.

"Я скажу прямо: я не дуже вірю, що нас хтось від цієї системи відключить, тому що це невигідно нікому, зокрема й самому цьому суспільству, яке організоване для SWIFT, тим більше, що у нас величезна кількість транзакцій проходить. Такі заходи проти Росії лише підірвуть довіру до SWIFT", - сказав він.