Туреччина розпочала військову операцію проти курдів в Іраку

Туреччина розпочала військову операцію проти курдів в Іраку
Туреччина розпочала операцію "Кіготь" проти терористичних угруповань на півночі країни. Фото: прсс-служба уряду Туреччини

Міністр національної оборони Хулусі Акар оголосив, що збройні сили Туреччини розпочали операцію Claw Lock на суші та в повітрі проти об'єктів терористів у регіонах Метіна, Зап і Авашин-Басьян на півночі Іраку. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Наші героїчні турецькі збройні сили розпочали операцію Claw Lock проти об’єктів терористів, щоб запобігти терористичним атакам на наш народ і сили безпеки з півночі Іраку та забезпечити наш кордон. безпеки", — сказав Акар під час брифінгу.

Він розповів, що сили Туреччини обстріляли об’єкти терористів у районах Метина, Зап та Авашин-Басян. Пілоти завдали ударів по укриттях, бункерах, печерах, тунелях, складах боєприпасів і так званих штабах терористичної організації. В свою чергу спецназівці за підтримки повітряних сил проникли в регіон, провівши операцію з повітряного нападу.

Акар додав, що поки що наша робота успішно триває, як і планувалося. Цілі, поставлені на першому етапі, досягнуті.

Між Анкарою та силами Робочої партії Курдистану (РПК) вже майже 40 років триває боротьба за створення курдської автономії у складі Туреччини. Етнічні курди є другими за чисельністю серед народів країні, після турків. За роки протистояння РПК  оголошувала кілька односторонніх перемир'їв.