У Німеччині задумалися про блокування Telegram

Telegram, Німеччина, блокування
Одному з німецьких чиновників загрожували через Telegram. Фото: Depositphotos

Влада Німеччини порушила питання про закриття месенджера Telegram через побоювання з приводу використання його як платформа для екстремістських груп. Про це повідомляє видання Bloomberg із посиланням на слова міністра внутрішніх справ Ненсі Файзер.

Уряд думає над тим, чи порушує месенджер закони країни та Євросоюзу. Якщо влада вирішить, що Telegram справді небезпечний, то його заблокують.

"Відключення буде дуже серйозним і, безумовно, крайнім варіантом. Перед таким кроком потрібно спробувати інші варіанти, але ми не відкидаємо і блокування", - сказала міністр внутрішніх справ Ненсі Файзер в інтерв'ю німецькому тижневику Die Zeit .

Представник МВС 12 січня повідомив, що переговори про можливі санкційні заходи проти Telegram продовжуються, додавши, що неясно, які юридичні та технічні процедури будуть потрібні для відключення месенджера.

У виданні вважають, що Telegram зазнає дедалі більшої критики, оскільки праві екстремісти використовують месенджер для організації демонстрацій проти карантинних заходів, пов'язаних з пандемією коронавірусу, деякі з яких переросли в насильство.

Влада Німеччини розслідує ймовірні загрози вбивства, які адресували через Telegram Мануели Швезіг, прем'єр-міністра землі Мекленбург — Передня Померанія.