У поліцію повідомили про "втечу" Медведчука, але інформація не підтвердилася - МВС

У поліцію повідомили про "втечу" Медведчука, але інформація не підтвердилася - МВС
Віктор Медведчук не порушував рішення суду та перебуває у себе вдома

Увечері 21 лютого до поліції надійшло повідомлення про те, що нібито народний депутат від партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук, який перебуває під домашнім арештом за рішенням суду, намагається залишити свій дім у Києві.

Проте, як повідомив радник голови Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко у своєму Telegram-каналі, ця інформація не підтвердилася.

"На місце виїхали поліцейські. Інформація про порушення Медведчуком умов домашнього арешту не підтвердилася. Він у себе вдома", - сказав Геращенко.

Раніше видання "Слідство.Інфо" повідомляло, що близько 30 поліцейських виїхали за адресою проживання Медведчука, після того, як у Державному бюро розслідувань дізналися, що, можливо, нардеп збирається вивезти своє майно і втекти сам.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва продовжив депутату Медведчуку домашній арешт на два місяці.

Нардепу від ОПЗЖ повідомили про підозру за частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 111, а також частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу (державна зрада та створення терористичної організації, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

На думку слідства, саме так слід трактувати те, що нинішній нардеп від ОПЗЖ у 2014-2015 роках займався схемою постачання вугілля з непідконтрольних територій України на підконтрольні, узгоджуючи відповідні питання з тодішнім керівництвом України та офіційними особами Росії. Медведчука у цій справі відправили під домашній арешт.