Вже є рішення про затримання Порошенка та його примусову доставку до суду — адвокат

Петро Порошенко. Фото: сайт партії "Європейська солідарність"
Порошенко має намір одразу після повернення в Україну, з'явитися до суду. Фото: Facebook політика

Суд виніс ухвалу про затримання народного депутата Петра Порошенка з метою примусової доставки його до суду. Про це 12 січня заявив адвокат нардепа Ігор Головань під час брифінгу.

За його словами, також існує клопотання Офісу генерального прокурора щодо застосування до Порошенка запобіжного заходу.

"Офіс генпрокурора та Печерський суд чомусь приховують, що існує якесь рішення про затримання Порошенка з метою його доставки до суду, і існує клопотання Офісу генерального прокурора щодо застосування до Порошенка запобіжного заходу", — сказав Головань.

Адвокати нардепа звернулися до Печерського суду з клопотанням щодо того, що про такі рішення треба повідомляти заздалегідь, зазначив Головань.

Він додав, що п'ятого президента України не потрібно примусово доставляти до суду, оскільки він сам збирається поїхати туди, як тільки повернеться в Україну.

Зараз Порошенко перебуває в Польщі, куди він вирушив саме того дня, коли ДБР намагалося вручити йому повістку про виклик на допит. Політик заявив, що планував поїздку наперед. Але у Державному бюро сумніваються у цьому.

Справа в тому, що в ході слідчих дій від авіакомпанії отримано інформацію про те, що квитки народний депутат Петро Порошенко придбав о 19:04 17 грудня — за кілька годин після того, як слідчі ДБР намагалися вручити йому повістку про виклик.

Порошенко оголосили підозру у державній зраді за постачання вугілля з "Л/ДНР". Народний депутат категорично не згоден зі звинуваченням і збирається 17 січня повернуться до України, щоб з'явитися до суду та провести зустріч із генеральним прокурором.