Я впевнений, що в Офісі президента є російські агенти

Василий Бурба. Фото: Офис президента
Екс-начальник Головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба. Фото: Офіс президента

Колишній начальник Головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба впевнений, що в Офісі президента є російські агенти, які мають причетність до зриву операції із захоплення "вагнерівців".

Про це Бурба заявив в інтерв'ю "Українській правді".

Екс-глава ГУР вважає, що як тільки вище керівництво України дізналося про операцію із затримання бойовиків ПВК "Вагнер", хтось поінформував про це міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макею, а також російську владу.

"Дивіться, як би не було, дзвінок чи росіянам, чи Макею – це державна зрада. Що таке державна зрада? Це передача відомостей, що становлять держтаємницю, іноземній стороні, ворогу. Можливо, той агент російський, якби одразу подзвонив росіянам, це було би явно. Тобто агентура в Офісі – дійсно грамотна, толкова, але працює не так відкрито", - сказав Бурба.

Він пояснив, що знає, що дійсно хтось із Офісу президента дзвонив і доповідав про операцію Макею та росіянам. Але Бурба не знає, хто саме зробив цей дзвінок.

Він нагадав, що делегований Володимиром Зеленським голова Офісу президента України Андрій Єрмак доручив перенести операцію із затримання військових злочинців через заплановане перемир'я на Донбасі.

"Тобто мені здається, що військово-політичне керівництво держави так хвилюється, що скажуть росіяни - чи буде перемир'я, чи воно не зірветься - що вони нехтують роботою співробітників і переносимо операцію", - зазначив екс-глава ГУР.

Якби президент Зеленський не наказав відкласти арешт "вагнерівців", то, можливо, операція не провалилася б, упевнений Бурба.