НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Загрози повномасштабного російського вторгнення немає, але влада знає, що робити на випадок атаки РФ - Данилов

Загрози повномасштабного російського вторгнення немає, але влада знає, що робити на випадок атаки РФ - Данилов
Данилов не бачить загроз із боку Росії. Фото: прес-служба РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данилов заявив, що в даний час українська влада не бачить можливості для повномасштабного наступу Росії на Україну, але чітко знає, що робити у разі нової атаки РФ.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Ми не бачимо на сьогоднішній день жодних підстав, щоб були твердження про повномасштабний наступ. Це неможливо зробити навіть фізично", - сказав Данилов.

Він наголосив, що РНБО поінформована про ситуацію на кордонах України, тому впевнений, що немає жодних приводів для паніки.

Але навіть у разі можливих провокацій чи навіть спроб вторгнення представники влади "чітко знають, що робити, також є система загального сповіщення населення", додав секретар РНБО.

З ним погоджується президент Володимир Зеленський. Глава держави заявив, що влада працює для повної деескалації ситуації, рухаючись шляхом мирного врегулювання. При цьому причин для паніки немає, наголосив гарант.

Раніше Зеленський звертався до українців із проханням не панікувати через повідомлення про можливе повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Гарант пообіцяв, що в країні буде спокійно весь 2022 рік.