IKEA підняла ціни у київському магазині

IKEA підняла ціни у київському магазині
З 6 січня ціни на меблі, декор та освітлення зросли в середньому на 10%

У київському магазині IKEA, розташованому в ТРЦ Blockbuster Mall на проспекті Степана Бандери, зросли ціни на всі позиції.

Про це повідомляє видання "Наш Київ".

За словами співробітників магазину, з 6 січня ціни на меблі, декор та освітлення зросли в середньому на 10%.

Зазначимо, IKEA піднімає ціни в магазинах по всьому світу внаслідок затримок та зростання витрат на транспорт та сировину.

Як повідомляє Reuters, раніше в IKEA заявляли, що змушені орендувати більшу кількість кораблів, купувати контейнери і перенаправляти товари між складами, щоб впоратися з логістичними перебоями.

Компанія очікує, що затримки та перебої продовжуватимуться мінімум до кінця 2022 року. Як наслідок, ці витрати частково перейдуть на споживачів.

Зазначається, що зростання цін становитиме в середньому на 9% на ринках компанії, проте на окремих локаціях воно може відрізнятись з урахуванням інфляційного тиску.

Раніше IKEA попередила про дефіцит товарів , який може тривати до серпня 2022 року: компанія буде змушена зосередитися на постачанні в магазини лише найпопулярнішої продукції.

Зазначимо, 1 лютого 2021 року в Україні відкрився перший магазин товарів для дому шведської компанії IKEA в ТРЦ Blockbuster Mall.