Огляд сухого корму для котів Optimeal Beauty: новинка в холістик раціонах

Огляд сухого корму для котів Optimeal Beauty: новинка в холістик раціонах

Восени 2021 року у продажу з'явилася ціла лінійка нових раціонів Optimial Cat Beauty. Це корма з особливим складом, який дозволяє зарахувати їх до класу холістик.

Поняття холістик включає ідеально збалансований склад і його максимальну відповідність фізіології конкретних тварин, використання найбільш якісних інгредієнтів з високою поживною цінністю. Лінійка Optimeal Beauty включає корм для котів сухий і вологий, даний огляд присвячений сухим кормам.

Склад сухих кормів для котів Optimeal Beauty

Любителям продукції Optimeal добре відомо, що будь-який сухий корм для кішок Оптиміл традиційно відрізняється високим вмістом білка тваринного походження, набором спеціальних інгредієнтів для комплексного зміцнення імунітету та відсутністю штучних добавок. Ці ж переваги мають раціони холістик, але у них є ряд принципових відмінностей від звичних кормів класу супер-преміум.

Корма Optimeal Beauty для котів не містять традиційних джерел тваринного білка – м'яса ссавців, птиці, м'ясних субпродуктів, яєць та молочних продуктів. Основу кормів становлять цінні сорти риби (лосось та атлантичний оселедець) та морепродукти (мідії, креветки, криль).

Будь-який раціон містить рибний протеїн, переважно дегідрований (39-40%), а також гідролізований (2,8%), по 2,5% м'яса лосося та атлантичного оселедця, 2% мідій та 1% креветок, 1% дегідрованого протеїну криля. Мідії та креветки використовуються повністю, з раковинами/панцирями, які багаті на цінні речовини.

Раціони холістик не містять пшениці та сої (їх використання взагалі не характерне для кормів Optimeal, оскільки соєвий білок та пшеничний глютен часто викликають у кішок алергію), кукурудзи, звичайної та солодкої картоплі – продуктів з високим глікемічним індексом. До складу кормів Optimeal Beauty входять найбільш цінні, корисні для кішок бобові – сочевиця червона, жовтий горох, нут (в кормі Fitness) або зернові – рис коричневий, сорго, овес, ячмінь, спельта або теф, а також гороховий протеїн (в кормах Podium та Harmony). Корм Optimeal Beauty Fitness крім бобових містить тапіоку - продукт з високим вмістом крохмалю, більш корисного, ніж картопляний або кукурудзяний.

Крім основних інгредієнтів, джерел гіпоалергенних білків та вуглеводів з низьким глікемічним індексом, будь-який сухий раціон Optimeal Beauty для котів містить:

  • жири – курячий та лососевий;
  • пивні дріжджі (джерело імуностимуляторів бета-глюканів);
  • яблучні вичавки, корінь цикорію, ягоди журавлини та чорниці, алое віра – джерела клітковини, пребіотиків, антиоксидантів;
  • очищені бета-глюкани, пребіотики МОС та ФОС, екстракт розмарину;
  • незамінну для котів амінокислоту таурін;
  • багатий набір вітамінів та мінералів.

Крім того, у кожному кормі є особливі допоміжні інгредієнти та добавки – олія огірковика та спеціальні гранули для очищення зубів Dental pearls (Podium), ромашка та меліса (Harmony), гарбуз, морква, насіння гарбуза, L-карнітин та DL-метіонін (Fitnes).

Переваги нових холістик раціонів Optimeal Beauty для котів

 сухий корм для кішок Optimeal Beauty

Всім раціонам для котів Optimeal Beauty притаманні загальні переваги. Основу кормів складають продукти з високою поживною цінністю, гіпоалергенним складом та низьким глікемічним індексом, максимально корисні та безпечні для здоров'я. Зокрема, риба та цілісні морепродукти багаті:

  • різноманітними білками, необхідними для м'язової та сполучної тканини (колаген входить до складу шкіри та волосся, зв'язок, суглобових хрящів). Перед протеїнів з риби та морепродуктів припадає до 85% від загальної кількості білків у складі кормів;
  • жирними кислотами омега-3;
  • вітамінами та мінералами;
  • натуральними глюкозаміном та хондроїтином, які необхідні для здоров'я суглобів;
  • антиоксидантом астаксантином;

хітином, який нормалізує перистальтику, жировий обмін, сприяє детоксикації.

Також усі корми збагачені комплексом інгредієнтів для зміцнення загального та місцевого імунітету – бета-глюканами, пребіотиками, антиоксидантами.

Кожен сухий корм для кішок Optimeal Beauty має відмінні риси складу, які дозволяють зробити акцент на певних аспектах турботи про вихованця.

Optimeal Beauty Podium Shiny Coat & Dental Care, крім здоров'я внутрішніх органів, допоможе підтримувати бездоганний зовнішній вигляд кішки. Цьому сприяє підвищений вміст жирних кислот (1,13% Омега-3 та 5,59% Омега-6), які роблять шкіру еластичною, а шерсть блискучою.

сухий корм для кішок Optimeal Beauty Podium Shiny Coat & Dental Care

Ще одна відмінна риса корму – наявність інноваційної добавки Dental pearls для профілактики стоматологічних проблем. Це целюлоза у формі мікрокристалів, які делікатно видаляють зубний наліт при розкушуванні гранул. Оптиміл – перший виробник, який розпочав випуск кормів із Dental pearls. Корм Podium складається з гранул двох видів, різної форми та розміру, що теж сприяє більш якісному очищенню зубів.

Optimeal Beauty Harmony Mild Calming Effect допоможе подбати про тілесне та душевне здоров'я вихованця. Ромашка і меліса мають м'який заспокійливий ефект, роблять кішок з надмірно збудливою нервовою системою більш врівноваженими.

сухий корм для кішок Optimeal Beauty Harmony Mild Calming Effect

Optimeal Beauty Fitness Healthy Weight & Joints сприяє підтримці відмінної фізичної форми та запобігає набору зайвої ваги. Корм багатий тваринами (джерело – риба) та рослинними (джерело – бобові) білками, збалансованими в ідеальних для контролю ваги пропорціях. Вміст жирів у ньому знижений до 11% (в інших кормах лінійки 17%). М'якуш і насіння гарбуза, морква служать додатковим джерелом розчинної клітковини, а целюлоза - нерозчинною. Високий вміст клітковини (4%) також сприяє контролю ваги. Амінокислота DL-метіонін сприяє зміцненню м'язів, а L-карнітин – розщепленню жирів із вивільненням енергії.

cухий корм для кішок Optimeal Beauty Fitness Healthy Weight & Joints

Де придбати Optimeal Beauty сухий корм для котів

Придбати новинку можна у багатьох інтернет-магазинах, які пропонують купити корм Оптиміл для котів. Використання цінної сировини позначилося на вартості кормів, вони відчутно дорожчі за раціони супер-преміум, але для раціонів класу холістик ціна 330-385 грн. за кг (залежно від обсягу упаковки) є більш ніж прийнятною. Ціна кормів Fitness, Podium і Harmony в однаковій фасуванні не відрізняється:

  • 650 г (тільки корм Podium) - 249 грн.;
  • 1,5 кг – 577 грн.;
  • 4 кг – 1318 грн.

Корм для котів Optimeal Cat Beauty

Optimeal Cat Beauty – новинка, яка допоможе власникам котів та кішок з ослабленим імунітетом, схильністю до харчової алергії, розладів травлення у вирішенні цих проблем. Якщо кішка малорухлива і схильна до набору зайвої ваги, емоційно не врівноважена, або стан її шкіри, вовни та зубів далекий від ідеального, можна підібрати холістик раціон, розроблений спеціально для вирішення однієї з цих проблем. Раціони Optimeal Beauty для котів досить близькі за складом, щоб можна було будь-якої миті перейти на корм, який краще відповідає актуальним потребам тварини.