З 1 лютого в Україні піднімають ціни на пакети в магазинах — ухвала набула чинності

З 1 лютого в Україні піднімають ціни на пакети в магазинах — ухвала набула чинності
В Україні поступово забороняють пластикові пакети. Фото: Dp.vgorode.ua

В Україні 1 лютого набирає чинності постанова Кабінету міністрів щодо мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети. Тепер у супермаркетах та інших магазинах мінімальна ціна пакету становить 2 гривні.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Згідно з рішенням уряду, мінімальні роздрібні ціни на пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, які використовують для пакування та транспортування товарів та продуктів, становлять:

  • 2,00 грн – пакет без ручок та бічних складок;
  • 2,50 грн – пакет без ручок, але з бічними складками або з ручками без бокових складок;
  • 3,00 грн – пакет з ручками та бічними складками.

До 1 січня 2023 року нові мінімальні ціни не стосуються біорозкладних та надтонких пластикових пакетів, які використовують для пакування та транспортування свіжої риби, м'яса, сипких продуктів, льоду або є первинною упаковкою.

А вже з 10 березня 2022 року в Україні повністю заборонять розповсюдження у магазинах та закладах громадського харчування надтонких (зі стінками тоншими за 15 мкм), тонких (від 15 до 50 мкм), а також оксо-розкладних пластикових пакетів.

Нагадаємо, 10 грудня 2021 року в Україні ввели в дію закон про обмеження обігу пластикових пакетів. Він забороняє безплатну роздачу пластикових пакетів у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг.

При цьому, як з'ясовувало Delo.ua, тоді деякі продавці обійшли цю заборону встановленням символічної ціни в 10 копійок або навіть 1 копійку за пакет, а деякі продовжують роздавати їх безплатно.