Канабіс запобігає зараженню вірусом Covid-19

Каннабіс, коронавірус, лікування
Фото: Depositphotos

З'єднання в канабісі можуть запобігти зараженню коронавірусом, блокуючи його проникнення в клітини. Це підтверджують результати дослідження Орегонського державного університету США, повідомляє Forbes.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Дослідники виявили, що дві каннабіноїдні кислоти можуть зв'язуватися із шиповидним білком SARS-CoV-2 (коронавірусу). Після цього сполуки можуть запобігти проникненню вірусу в клітини. Це відкриття потенційно може дати нові можливості для запобігання та лікування захворювання.

"Біодоступні і з довгою історією використання людиною ці каннабіноїди можуть запобігати, а також лікувати інфекцію SARS-CoV-2", - відзначають дослідники.

Дослідження проводилося під керівництвом Річарда ван Брімена, вченого з Глобального інноваційного центру коноплі штату Орегон у Фармацевтичному коледжі та Інституту Лінуса Полінга у співпраці з вченими з Орегонського університету охорони здоров'я та науки.

Ван Бріман додав, що вивчення канабісу широко поширене і доступне.

"Ці каннабіноїдні кислоти удосталь містяться в коноплях і в багатьох екстрактах конопель. Вони не є забороненими речовинами, такими як ТГК, але безпечні для людей", - підкреслив Ван Бремен.

Канабіс можуть використовуватись і для лікування інших хвороб. В Україні навесні 2021 року Кабмін дозволив обмежений обіг деяких препаратів на основі канабісу, представивши це як точку у процесі легалізації подібних ліків. Тим часом представники аптечного бізнесу зазначають, що попит на медканабіс існує і керівництву країни потрібно перестати вигадувати велосипед.