Китай розглядає варіанти відправлення людей на Місяць у найближчі роки

Китай розглядає варіанти відправлення людей на Місяць у найближчі роки
Китай збирається освоїти марс у найближчому майбутньому

Китай оприлюднив свої плани дослідження космосу на наступні п'ять років, у яких докладно виклав свої цілі. Країна також вивчає варіанти відправлення людей на Місяць, повідомляє The Verge.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Зокрема, Китай збирається зміцнювати свою космічну інфраструктуру та розробити космічний корабель нового покоління для доставки людей до космосу.

Перш ніж Китай спробує відправити людей на поверхню Місяця, країна спочатку планує продовжити вивчення супутника Землі за допомогою зондів. В офіційному документі докладно описуються плани відправити на Місяць ще два автоматичні космічні кораблі протягом наступних п'яти років, які вивчатимуть місячні полярні області.

У виданні зазначають, що протягом останніх кількох десятиліть країна приділяла значну увагу розширенню своїх космічних можливостей. Китай збільшив частоту та масштаб запусків космічних кораблів.

Крім того, китайські вчені приділяли особливу увагу дослідженню Марса за допомогою роботів.

У 2021 році країна запустила основний модуль нової космічної станції, яка буде збудована на орбіті навколо Землі. В даний час на борту станції живуть три астронавти.