NASA планує вивести Міжнародну космічну станцію з орбіти та затопити її в океані

NASA планує вивести Міжнародну космічну станцію з орбіти та затопити її в океані
МКС працюватиме до 2030 року. Фото: Pinterest

Міжнародна космічна станція може завершити свою роботу на орбіті назавжди в січні 2031 року. Про це йдеться у звіті на сайті Національного аерокосмічного агентства США (NASA).

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Планується, що спочатку висота орбіти космічної станції поступово знижуватиметься в порівнянні з нинішньою висотою 408 км. По мірі зниження висоти МКС зіштовхуватиметься з щільнішою атмосферою, збільшуючи опір і опускаючи її ще нижче.

Коли МКС наблизиться до "кладовище космічних кораблів" у Тихому океані, її оператори востаннє запустять двигуни, щоб дати їй поштовх для занурення.

Точка Немо або "кладовище космічних кораблів" на Google Earth. Фото: Google

При цьому до 2030 року МКС продовжуватиме працювати відповідно до зобов'язань.

"Понад 20 років МКС була "маяком мирної міжнародної наукової співпраці, але до кінця цього десятиліття всі її місії будуть виконані", - сказав адміністратор НАСА Білл Нельсон.

Будівництво МКС розпочалося у листопаді 1998 року. Це був спільний проєкт 14 країн світу.

Нагадаємо, у грудні до космосу відправили найбільший у світі телескоп James Webb для вивчення Всесвіту. У січні він досяг свого першого пункту призначення на орбіті навколо Сонця.

Звідти James Webb піде спеціальним маршрутом, який тримає телескоп у постійному вирівнюванні з нашою планетою, проте за її тінню, оскільки Земля та телескоп обертаються навколо Сонця в тандемі.