Данія перша в Євросоюзі скасовує всі карантинні обмеження

Данія перша в Євросоюзі скасовує всі карантинні обмеження
Данія стане першою країною Європейського Союзу, яка зніме внутрішні обмеження

Данія більше не класифікує коронавірус як соціально критичну хворобу, тому уряд країни оголосив про відміну внутрішніх обмежень, введених через пандемію Covid-19. Про це повідомляє Schengenvisainfo.

З 1 лютого в Данії скасовують обов'язкове носіння масок, пред'явлення сертифікату про вакцинацію в громадських місцях та інші карантинні обмеження, пов'язані з коронавірусом.

У тому числі влада скасувала обмеження на в'їзд до країни. Тепер туристи можуть вільно в'їжджати до Данії, як це було до пандемії.

"Епідемічна комісія рекомендувала, щоб суворіші вимоги для в'їзду в Данію скасували після 31 січня, але попередні загальні обмеження на в'їзд, які застосовувалися до введення більш суворих тимчасових вимог, зберігалися з 1 лютого і тимчасово до 28 лютого 2022 року", - сказано в повідомленні МОЗ Данії.

Згідно з опитуванням бюро AFP, Данія стане першою країною Європейського союзу, яка зніме внутрішні обмеження, незважаючи на хвилю поширення штаму "Омікрон".

У свою чергу Європейський Союз вводить новий підхід до свободи пересування під час пандемії коронавірусної інфекції Covid-19 – тепер буде не важливо, де живе мандрівник, а лише те, чи він вакцинований.

Нова рекомендація країнам-членам Союзу набуде чинності 1 лютого 2022 року, того ж дня, що й підзаконний акт, що вносить поправки до положення про цифрові сертифікати Covid-19.