У ВООЗ закликали скасувати обмеження на міжнародні поїздки: вони не приносять користі

У ВООЗ закликали скасувати обмеження на міжнародні поїздки: вони не приносять користі
Обмеження сприяють економічному та соціальному стресу. Фото: Depositphotos

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що обмеження на міжнародні перевезення, пов'язані з пандемією коронавірусу, слід послабити або скасувати.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як пояснила організація у своїй заяві, такі карантинні заходи перестали бути ефективними останнім часом, особливо це стало зрозумілим після появи штаму "Омікрон".

У ВООЗ вважають, що якби обмеження на міжнародні поїздки допомагали у боротьбі з коронавірусом, то новий штам не поширився б так швидко.

Крім того, обмеження "продовжують сприяти економічному та соціальному стресу, з яким стикаються держави".

ВООЗ рекомендує вводити вимогу надавати тести або відправляти на карантин лише у разі потреби.

Тим часом через "Омікрон" в Україні почалася нова хвиля коронавірусу, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він попередив, що незабаром у деяких областях почнуть запроваджувати обмеження "червоного" рівня епідбезпеки.

На тлі ситуації, що склалася, у ВООЗ заявляють, що необхідно розробити вакцини проти Covid-19, які будуть більш ефективними в плані профілактики інфекції та запобігання важким наслідкам захворювання та смерті.

В організації вважають, що постійне введення бустерної або додаткової вакцинації не допоможе подолати пандемію та впоратися з новими штамами вірусу.