Дивани потрібніші за смартфони: що купували українці на OLX у 2021 році

що купували українці на OLX у 2021 році
У 2021 році найпопулярнішим товаром на платформі став диван

2021 року українці активно зайнялися облаштуванням житла, адже кількість запитів на товари для дому перевищила пошуки у всіх інших категоріях. Найчастіше шукали дивани та велосипеди, а найбільше покупок робили наприкінці року.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє прес-служба онлайн-платформи OLX.

Зазначається, що у 2021 році найпопулярнішим товаром на платформі став диван. Його шукали понад півмільйона користувачів. Велосипед також не втратив лідерської позиції за рік і був другим найчастішим запитом серед покупців. Трійку найбажаніших товарів закриває верхній одяг, а саме куртки. А ось "яблучний" смартфон, незважаючи на щорічну популярність, у 2021 році віддав пальму першості побутовим та домашнім товарам.

10 найпопулярніших товарів по пошуках на OLX у 2021 році

  • Диван - 516 тис. запитів;
  • Велосипед - 483 тис.;
  • Куртка - 336 тис.;
  • Холодильник – 324 тис.;
  • Кухня – 309 тис.;
  • Ліжко - 296 тис.;
  • Кросівки - 288 тис.;
  • Ноутбук - 287 тис.;
  • Стіл - 271 тис.;
  • Айфон - 262 тис.

Окрім диванів серед товарів для дому та саду найчастіше шукали кухні, шафи, столи, комоди та крісла.

З електроніки найнеобхіднішими виявилися холодильники, ноутбуки, телефони, телевізори та пральні машини.

У категорії мода та стиль незалежно від сезону шукали кросівки, куртки та спортивні костюми. Трохи рідше цікавилися сукнями, черевиками та пуховиками.

У сегменті дитячих товарів лідерами були коляски, куртки та комбінезони.

Найбільш популярними товарами для хобі та відпочинку стали гітари, гантелі та намети.

Найдорожчі та найдешевші товари 2021 року

Середній чек для OLX Доставка за рік склав 738 гривень. Найбільше за даними "OLX Доставка" українці витрачали на електроніку, найменше – на дитячу продукцію. Найдорожче продавали відеокарти та ігрові ноутбуки. На кожному із цих товарів продавці заробили близько 30 тисяч гривень. У той же час найдешевшими товарами стали книги та журнали, дитячі штани та картини за номерами.

5 найдорожчих товарів, проданих з OLX Доставка у 2021 році

  1. Відеокарта - 29 802 грн;
  2. Ігровий ноутбук - 29 512 грн;
  3. Об'єктив – 29 507 грн;
  4. Відеокамера - 28 990 грн;
  5. TV-приставка - 28 525 грн.

У 2021 році з послугою OLX Доставка українці робили покупки вдвічі частіше. Кількість замовлень за минулий пандемічний рік досягла рекордних 5,4 млн угод за весь час існування послуги (у 2020 році це число було 2,7 млн). Найбільше купівельна активність українців зросла наприкінці року. У грудні продажі були найвищими у всіх категоріях товарів на платформі. Найменш охоче покупці оформляли онлайн-замовлення у січні, лютому та червні 2021 року.

Лідерами онлайн-шопінгу через "OLX Доставка" традиційно стали великі міста, такі як: Київ, Харків, Дніпро, Одеса та Львів. Проте не лише обласні центри увійшли до цього списку. У 2021 році одними з найактивніших покупців виявилися і мешканці менших населених пунктів - Кременчука, Вишневого та Ірпеня.

ДОВІДКА:

OLX є одним з найбільших онлайн-бізнесів в Україні. База ресурсу налічує понад 13 млн оголошень та щомісяця поповнюється на 4 млн нових пропозицій. Щохвилини на платформі з'являється 100 нових оголошень і укладається 35 тисяч угод з "OLX Доставка" протягом дня.