Майже 70% українців незадоволені своєю зарплатою, хоча половину влаштовує їхня робота - дослідження

Майже 70% українців незадоволені своєю зарплатою, хоча половину влаштовує їхня робота - дослідження

Своєю заробітною платою задоволена лише чверть українців, переважна більшість вважають її занадто низькою. Такими є результати дослідження експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Невдоволення заробітною платою не залежить від статі. Як показують дані дослідження, показники майже не відрізняються, крім одного пункту: чоловіки майже вдвічі частіше задоволені повністю власною зарплатою (7% проти 4%).

Інфографіка: grc.ua

Найбільше задоволена своїм доходом молодь — серед 19-23-річних таких половина. Далі слідує вікова категорія від 24 до 30 років: 20% респондентів цього віку влаштовує їхню зарплату. Найменш задоволені зарплатою найстарші працівники – там таких лише 18%.

Водночас, згідно з останнім опитуванням сайту, майже половину громадян (48%) влаштовує їхня робота — кожен десятий 10% зізнався в абсолютній задоволеності місцем зайнятості, а ще 38% опитаних повідомили, що вони швидше задоволені, ніж ні.

«Якщо порівнювати показники із зарплат із задоволеністю роботою, видно, що українці роботою задоволені більше, ніж зарплатою. Це ще раз підтверджує той факт, що розмір заробітної плати відіграє важливе, але не головне значення у мотивації працівників», - зазначають аналітики порталу.

Інфографіка: grc.ua

У рамках дослідження з'ясували й те, як змінилася зарплата українців. Так, майже третина опитаних зарплата останнім часом не змінилася, але роботи побільшало (30%), ще чверть зазначили, що не було змін ні в зарплаті, ні в обсягах роботи (25%). А ось 10% опитаних все ж таки зменшили зарплату.

Нагадаємо, раніше експерти з'ясували, що для 84,8% українців найважливішим критерієм при виборі роботи є заробітна плата. До топ-3 також увійшли команда та місцезнаходження. До того ж претенденти відзначили керівника та можливість кар'єрного зростання. Найменше голосів зібрали страхування, оплата навчання, компенсація проїзду, бонуси та цікаві завдання.